Barcelona - Chelsea 3:0Foto: LLUIS GENE
Jalgpall
14. märts 2018, 23:36

GALERII | Rekordiliselt kiire värava löönud Lionel Messi jõudis Cristiano Ronaldoga samasse seltskonda, Barcelona murdis kindlalt kaheksa hulka

Jalgpalli Meistrite liiga viimane ehk kaheksas veerandfinalist on Kataloonia suurklubi Barcelona, kes sai täna 3:0 jagu Londoni Chelseast. Inglismaal peetud avamäng oli lõppenud 1:1 viigiga.

Inglaste jaoks algas tänane mäng katastroofiga, sest juba kolmandal minutil viis Lionel Messi kodumeeskonna juhtima. Mehel kulus värava löömiseks kaks minutit ja kaheksa sekundit, mis on tema profikarjääri kiireim tabamus. Oma osa väravast jääb ka väravavahi Thibaut Courtois’ hingele, kes terava nurga alt löödud palli jalge vahelt läbi lasi.

Chelsea ei tegutsenud tegelikult kehvalt, kuid väravaks ei õnnestunud ilusat söödumängu realiseerida. 20. minutil lõi hoopis Ousmane Dembele oma esimese Meistrite liiga värava Barcelona särgis. Kodumeeskonnal oligi selleks hetkeks kirjas vaid kaks pealelööki, tablool säras 2:0 nende kasuks.

Avapoolaja lõpus tabas Marcos Alonso karistuslöök posti. Lõpuks saadi kahe mängu kokkuvõttes Barcelona värava raamile pihta koguni neljal korral. Teisel poolajal kukkus Alonso vastase karistusalas, kuid kohtunik penaltit ei määranud.

63. minutil murdis Messi külaliste karistusalasse ja saatis taas palli Courtois’ jalge vahelt võrku. Tegemist oli mehe 100. tabamusega Meistrite liigas. Enamat on suutnud vaid Cristiano Ronaldo, kelle arvel koguni 117 väravat. Messi on pidanud 122 matši, Ronaldo 148.

Rohkem potentsiaalseid saja värava klubi liikmeid lähitulevikus peale pole tulemas, sest paremuselt järgmine tegevjalgpallur on Karim Benzema, kellel koos 53 tabamust.

Lisaks Barcelonale jõudsid Meistrite liigas kaheksa parema sekka veel Ragnar Klavani koduklubi Liverpool, Manchester City, Müncheni Bayern, Juventus, Roma, Madridi Real ja Sevilla. Veerandfinaalide paarid loositakse reedel. 

Meistrite liiga kõigi aegade parimad väravakütid:

Cristiano Ronaldo 117

Lionel Messi 100

Raul 71

Ruud van Nistelrooy 56

Karim Benzema 53

Thierry Henry 50

Alfredo Di Stefano 49

Andri Ševtšenko 48

Zlatan Ibrahimovic 48

Eusebio 47