Ragnar Klavan (paremal) tegi kaasa septembris toimunud Liverpooli ja Manchester City mängus, mille Liverpool kaotas koguni 0:5.Foto: PAUL ELLIS/AFP/Scanpix
Meistrite liiga
16. märts 2018, 13:16

Euroopa liiga loos naeratas favoriitidele. 

Inglise derbi! Liverpool sai Meistrite liiga veerandfinaalis vastaseks Manchester City (2)

Täna loositi Nyonis UEFA jalgpalli Meistrite liiga veerandfinaalpaarid. Eesti koondise kapteni Ragnar Klavani koduklubi Liverpool läheb vastamisi Inglismaa liiga konkurendi Manchester Cityga.

Veerandfinaalpaarid:

Barcelona - AS Roma
Sevilla - Müncheni Bayern
Torino Juventus - Madridi Real
Liverpool - Manchester City

Esimesed kohtumised peetakse 3.-4. aprillil, kordusmatšid 10.-11. aprillil. Liverpool peab esimese mängu kodus, teise võõrsil. Finaal toimub 26. mail Kiievis. Sümboolselt aitas loosimist läbi viia Ukraina koondise legend Andrei Sevtšenko.

Torino Juventuse ja Madridi Reali duelli näol on tegu 2017. aasta finaali kordusetendusega. Siis jäi Cardiffis koguni 4:1 peale Real. Kokku on kaks kanget Euroopa klubisarjades kokku läinud 19 korral: üheksal juhul on peale jäänud Real, kaheksal Juventus ja kahel korral on lepitud viiki.

Manchester City juhenadaja Pep Guardiola (paremal) ja Liverpooli peatreener Jürgen Klopp. Foto: Carl Recine

Liverpooli ja Manchester City heitluse tähtsust pole aga võimalik alahinnata. City on Inglismaa liigas liikumas kindla tiitli poole, samas kui Liverpool pole Jürgen Kloppi ajastul võitnud veel midagi märkimisväärset. Sel hooajal on Liverpooli ja Manchester City saldo viigis. Septembris oli City koduväljakul Liverpoolist üle koguni 5:0, jaanuaris võttis Liverpool Anfieldil 4:3 revanši.

Euroopa liiga veerandfinaalpaarid: