Jürgen Klopp.Foto: JASON CAIRNDUFF
Jalgpall
16. märts 2018, 17:28

Liverpoolile tehti suur teene, kuid peatreener Jürgen Klopp hoopis vihastas (2)

Liverpooli loositi täna jalgpalli Meistrite liiga veerandfinaaliks vastamisi koduse rivaali Manchester Cityga. Kohtumised peetakse 4. ja 10. aprillil.

Ühtlasi tehti - suure tõenäosusega Liverpooli meeskonna soovil - Inglismaa liigas väike muutus mängukavas. Selle kohaselt kohtub Liverpool nüüd linnarivaali Evertoniga 8. aprilli asemel päev varem. Mis tähendab, et Punastel jääb korduskohtumiseks Cityga rohkem aega puhata. 

Üllataval kombel vihastas see aga Liverpooli lootsi Jürgen Kloppi. Eelkõige ei meeldi talle varajane mänguaeg: kohaliku aja järgi kell 12.30 (Eesti aeg 14.30). "Mängime kolmapäeval kell 19.45 ja laupäeval juba 12.30. Taastumisel on iga tund tähtis - miks ei võiks meie mäng olla kell 15, mitte pärast hommikusööki," arutles Klopp pressikonverentsil. 

Ta jätkas: "Teistes liigades lükatakse mäng sootuks edasi, et omasid aidata. Meie mängime kolm päeva hiljem. See pole väga lahe, peame läbi raskuste hakkama saama." 

Liverpooli tegemisi kajastav This is Anfield on veendunud, et mäng laupäevale tuua, oli meeskonna juhtide soov. Tundub loogiline, sest nõnda võidetakse üks päev tunduvalt olulisema, Meistrite liiga kohtumiseks valmistumise tarbeks. 

Kloppi pahameelt võib aga osati mõista. Nimelt on statistikud välja uurinud, et varajastel mängudel on sakslase saldo eriti kehv. Nimelt on Liverpool Kloppi käe all teeninud lõunaajal peetud kohtumistest keskmiselt vaid 1,44 punkti. 

Kusjuures Manchester City peab oma Inglismaa liiga kohtumise samuti 7. aprillil. Ka neil on kavas derbimäng, kell 17.30 (kohaliku aja järgi) võõrustatakse Manchester Unitedit.