Jose Mourinho.Foto: Jason Cairnduff
Jalgpall
16. märts 2018, 19:01

VIDEO | Jose Mourinho omas parimas mahlas: portugallasel oli ajakirjanikele ettevalmistatud 12minutiline kaitsekõne

Inglismaa jalgpalli viimase nädala üks kuumemaid teemasid on Manchester Unitedi pudenemine Meistrite liiga kaheksandikfinaalis. Peasüüdlaseks peetakse peatreenerit Jose Mourinhot. 

Täna, kolm päeva pärast kaotust Sevillale, ajakirjanike ette tulnud portugallane oli esiti heas tujus. "Tere! Ma olen elus!" säras Mourinho pressikonverentsile saabudes. 

"Ma ei jookse minema, ei kao ära või ei hakka nutma, kui mõned fännid mind välja vilistavad," jätkas 55aastane kogenud treener veidi tõsisemal toonil. Kusjuures Mourinho saabus pressikonverentsile paberilipikuga, kus oli kirjas Manchester Unitedi Euroopa sarjade saavutused alates 2013. aastast. Ajast, mil Sir Alex Ferguson klubi eesotsast lahkus. 

Ajakirjanikud said Punaste lootsilt küsida vaid üksikud fraasid, kui järgnes Mourinho 12 minutit pikk monoloog. Eelkõige oli tegemist kaitsekõnega nii enda kui ka meeskonna aadressil. 

"Nicolas Otamendi, Kevin de Bruyne, Fernandinho, David Silva, Raheem Sterling, Sergio Agüero - nad on investeeringud varasemast ajast, mitte viimase paari aasta nähtused," võrdles Mourinho oma meeskonda linnarivaali Manchester Cityga, vihjates, et Unitedile tuleks aega anda. 

"Ma võiksin Inglismaalt lahkuda ja kuhugi mujale minna. Aga ma olen siin ja jään siia. Ja ma ei kavatsegi oma mentaliteeti muuta," jätkas ta. "Ma ei kao kohtumise järel kiiresti tunnelisse. Järgmises lahingus olen esimene, kes sealt platsile tuleb. Ma ei karda vastutust võtta. 

Samuti ütles Mourinho, et tal on klubijuhtide usaldus ning ta on nendega ühel lainel. "Mul on imeline töökoht," lisas ta. 

Vaata kokkuvõtteid Mourinho pressikonverentsist: