Regina Oja (number 47). Foto: JOE KLAMAR
Talisport
17. märts 2018, 14:48

Eesti laskesuusanaised näitasid püssiga suurepärast täpsust, suusakiirusest jäi paraku vajaka (1)

Laskesuusatamise MK-sarjas peeti täna Oslos Holmenkollenis naiste 4x6 km teatevõistlus. Kõige nobedamad olid Prantsusmaa naised. 

Esimese vahetusega haarasid ohjad itaallannad, Lisa Vittozzi võitles konkurentide ees välja veidi üle 7 sekundilise edu. Olulist muutust ei toonud ka teine vahetus ning Dorothe Wierer kasvatas edu veelgi. 

Kolmanda vahetuse keskpaigas püüdis aga Prantsusmaa Itaalia kinni, neid jälitas Saksamaa-Norra duo umbes poole minutilise kaotusega. Liidrite osas ei toonud muutust ka lasketiir. Viimaseks vahetuseks olid medaliheitlusesse jäänud: esimesena vahetanud Prantsusmaa, Itaalia (+2,2), Saksamaa (+28,1) ja Norra (+32,2). 

Eelviimase tiiruga langes triost Norra - Marte Olsbu eksis koguni neljal lasul, mis tähendas trahviringi. Küll aga kasvatas edu veelgi Prantsusmaa, sest Anais Bescond andis tiirus kiirtuld. Viimasel ringil läks veel põnevaks, sest sakslannad jäid naabritest maha vaid 8 sekundiga. 

Laura Dahlmeier mõnevõrra üllatuslikult vahet kinni ei sõitnudki ja Prantsusmaa edestas finišis Saksamaad 14,4 sekundiga. Kolmanda koha noppis Itaalia (+33,2). 

Eestlannas koosseisus: Regina Oja, Meril Beilmann, Tuuli Toomingas ja Kadri Lehtla pääsesid ringiga sisse saamisest ja lõpetasid 19. kohal. Kuigi suurakiirus oli kehv, siis meid päästis laskmine. Kamba peale kogunes möödalaske kaheksas tiirus viis. Paremini suutsid täna vaid rootslannad, kes eksisid kolmel lasul. 

Esimest vahetust sõitnud Oja vajas kahte lisapadrunit ning andis vahetuse üle 17. kohal, kaotust liidrile 57,9 sekundit. Beilmann suutis piirduda ühe lisalasuga ning tõsta naiskonna 13ndaks (+2.17,3). Tomingas läbis küll lasketiiru puhaste paberitega, kuid nigel suusakiirus langetas eestlannad 16. kohale (+3.41,3). Ankrunaine Lehtla lasi esiti nulli, kuid eksis siis kahel korral, tuues võistkonna 19ndana üle finišijoone (+6,27,3). 

Eestlannad olid rajal viimased, kuid varasemalt olid maha võetud juba ringiga sisse saanud Bulgaaria ja Leedu. 

Märkimist väärib ka tõik, et eestlannad näitasid laskekiiruselt päeva teist aega (+14,0). Kogu tiirus tegutsemise kiiruselt oldi neljandad (+24,6).