Johannes Hösflot Kläbo.Foto: AFP/Scanpix
Talisport
17. märts 2018, 16:49

Ebaõnnestunud Kläbo ei suutnud veel MK-sarja võitu ära vormistada

Pyeongchangi olümpiamängudelt kolme kuldmedaliga naasnud Norra uus suusakuningas Johannes Hösflot Kläbo (21) ei suutnud täna MK-sarja üldvõitu kindlustada, sest sai Falunis toimunud 15 km ühisstardist klassikasõidus alles 22. koha (+13,6).

Kuigi hooaja lõpuni jääb vaid üks sõit (homne 15 km vabatehnikas jälitussõit), on laual veel 250 MK-punkti (200 Faluni minituuri võitjale ja 50 homse sõidu kiireima aja suusatajale).

Suure tõenäosusega kuulub trofee Kläbole, kellest saaks aegade noorim MK-sarja võitja, kuid teoreetiliselt saab norralase triumfi veel väärata šveitslane Dario Cologna, kes jääb Kläbost maha 249 punktiga. 

MK-sarja üldseis:

Tänase sõidu võitis tugeva lõpu toel venelane Aleksandr Bolšunov. Talle järgnesid rootslane Calle Halfvarsson (+1,3) ja itaallane Francesco De Fabiani (+3,1). Parim norralane ehk Martin Johnsrud Sundby ületas lõpujoone alles kaheksandana (+6,3).

Sisuliselt kogu sõit kulges suures pundis tiksumisena. Näiteks viimases finišieelses vaheajapunktis ehk 12,7 km peal mahtusid esimesed 31 meest 14 sekundi sisse.

Muide, 21aastase Bolšunovi jaoks on tegu karjääri esimese MK-etapi võiduga. Kuus korda on ta olnud kolmas ja korra ka teine, kõik käimasoleval hooajal, mis ongi tema esimene täispikk võistlusaasta. Enne tänavust oli tal kirjas vaid üks MK-start.

Eestlased Falunis rahapuuduse ja Eesti meistrivõistluste tõttu ei osale.

Tänased tulemused:

Faluni minituuri seis: