Kristjan Ilves. Foto: Madis Veltman/Ekspress Meedia
Talisport
18. märts 2018, 17:33

Saksamaa kahevõistlejad said kodupubliku rõõmuks kaksikvõidu, Ilves noppis taas MK-punkte (1)

Kahevõistluse MK-sari jätkus täna Klingenthalis, kodupubliku rõõmuks teenisid Fabian Riesslel ja Johannes Rydzek kaksikvõidu. Kristjan Ilves oli 27. 

Kusjuures tänane hüppevõistlus jäi tugeva tuule tõttu ära, mis tähendas, et sportlased lasti rajale reedese kvalifikatsiooni tulemuste alusel. Liidrikohalt pääses rajale Akito Watabe, Jan Schmid tema järel juba 18sekundilise kaotusega. 

10 km suusarajal suutis jaapanlane esiti oma edu hoida, kuid distantsi teisel poolel hakkasid kolmandalt ja neljandalt kohalt startinud sakslased ohtlikult lähemale jõudma. Viimastel kilomeetritel õnnestuski Riesslel ja Rydzekil Watabe kinni nabida.

Jaapanlane jäeti seljataha ning kaasmaalaste omavahelises duellis oli seekord sekundi võrra kiirem Riessle. Kolmandana ületas finišijoone Watabe (+5,5). 

Reedel 21. õhulendu näidanud Ilves sai rajale 1.47 pärast Watabet. Ta võttis seitsmeses grupis sisse viimase ehk 24. koha ning püsis seal pikalt. Viimastel kilomeetritel õnnestus aga kolmel tagant tulijalt eestlasest mööduda. Kaotust võitjale kogunes 2.07,8. MK-punkte sai meie mees neli. 

Karl-August Tiirmaa oli 49. (+4,46,4). Kokku jõudis finišisse 52 meest. 

MK-sarja viimased võistlused peetakse järgmisel nädalavahetusel Saksamaal Schonachis.