Naomi Osaka.Foto: Harry How
Tennis
18. märts 2018, 22:30

UUS TÄHT! 20aastane Jaapani tennisist võitis kindlalt USA suurturniiri ja pidas ülisiira kõne

Indian Wellsi tenniseturniiri naiste üksikmängus tuli võitjaks 20aastane Naomi Osaka, kes alistas eakaaslase Darja Kassatkina 6:3, 6:2. 

Mõlema tennisist finaalipääs oli üllatav, sest neiudel oli varasemalt kahe peale üks WTA-turniiri võit (Kassatkina eelmise aasta kevadel). Kummagi teekond polnud lihtne, sest varasemates ringides tuli üle käia tõelistest tippudest. 

Finaalis võttis kindlalt oma Osaka (WTA 43.), kellel läks Kassatkina (WTA 19.) alistamiseks vaid veidi üle tunni. Kusjuures nooruke jaapanlanna kaotas kogu turniiri peale vaid ühe seti, loovutades selle neljandas ringis Maria Sakkarile. 

Teiste hulgas alistas Osaka maailma esireketi Simona Halepi ning viienda numbri Karolina Pliskova. Jooksvas WTA-tabelis on ta kerkinud 22. kohale, senine parim on 40. 

Tänase matši järel pidi Osaka ka võitjale kohaselt väikese kõne pidama. Oli näha, et neiu visati tundmatus olukorras vette, kuid siirad sõnad sulatasid publiku. Vaata ja veendu: 

Kusjuures Indian Wells kuulub Premier Mandatory turniiride nimistusse, mis on vaid aste madalam Suurest slämmist. Seega teenis Osaka oma karjääri esimese võidu vägevalt.