Lionel Messi.Foto: MAXIM SHEMETOV
Jalgpall
19. märts 2018, 10:28

Messi: suvine MM on meie põlvkonna viimane võimalus. Olen kaotatud finaalide tõttu palju pisaraid valanud (2)

30aastane Argentina jalgpallitäht Lionel Messi tunnistas intervjuus La Cornisale, et suvel Venemaal toimuv jalgpalli MM võib olla tema põlvkonna viimane võimalus maailmameistriks tulla.

Klubitasandil pidevalt suuri triumfe tunnistanud jalgpallur on kodumaa eest võitnud vaid kaks karikat: 2005. aastal tuli ta U20 vanuseklassi maailmameistriks, 2008. aastal võideti kuldmedalid Pekingi olümpialt. Eriti valus periood saabus aastatel 2014-2016: Messi ja Argentina kaotasid nii MMi finaali kui kaks Copa America finaali.

"Olen kaotatud finaalide tõttu palju nutnud. Tean nende tähendust. Me polnud suutelised riigi unistust täide viima," tunnistas Messi. "Need kolm mängu olid valusad tagasilöögid."

Argentina koondis kuulub suvisel MMil kindlasti favoriitide hulka, kuid pole kindel, kas sama saaks öelda ka nelja aasta pärast Kataris. Messi saab suvel 31aastaseks, ka Sergio Agüero, Gonzalo Higuain, Angel Di Maria, Nicolas Otamendi ja Javier Mascherano on MMi avavileks enam kui 30aastased.

Messi teab, et nüüd saabud tema põlvkonna viimane suur võimalus: "Tunneme, et kui me ei võida, siis ei pruugi järgmist võimalust enam tulla. Olen alati unistanud MMi võitmisest, kuid iga järgneva turniiriga muutub see tunne veel tugevamaks."

Argentina kuulub samasse alagruppi koos Islandi, Horvaatia ja Nigeeriaga. Argentina ja Nigeeria matš toimub Eestist kõigest mõnesaja kilomeetri kaugusel Peterburis.