Ragnar Klavan ja Eesti koondis lendasid täna Kiievisse treeninglaagrisse. Foto: Martin Ahven
Jalgpall
19. märts 2018, 14:12

Klavan: vigastuse ajastus oli veidi kehvake. Just siis, kui klubisse toodi maailma kõige kallim keskkaitsja (9)

Eesti jalgpallikoondise kapten Ragnar Klavan on tänavu Inglismaa kõrgliigas mänginud 15 matšis, viimati 14. jaanuaril, kui sekkus vahetusest Liverpooli võidumängus Manchester City vastu. Seejärel tulid üksteise järel haigus ja vigastus. Nüüd on mees juba mõünda aega terve, kuid väljakule pole pääsenud.

Klavan nimetas oma olukorda "suluseisuks". Samal ajal, kui tema haigevoodis lebas ja hiljem reievigastust ravis, hakkas Liverpoolis iganädalaselt mänguaega teenima jaanuaris klubiga liitunud Virgil van Dijk, kelle eest maksti Southamptonile ligi 90 miljonit eurot. Nüüd ootab Klavan võimalust, et oma taset uuesti tõestada.

„Lühidalt: praegu on suluseis. Vigastuse ajastus oli veidi kehvake. Ma pole väga tihti vigastada saanud, aga nüüd tegin seda just siis, kui klubisse toodi maailma kõige kallim keskkaitsja. Andsin talle kandiku peal võimaluse,“ rääkis Klavan enne koondiselaagrit.

Ragnar Klavan. Foto: Martin Ahven

Korra on Viljandist pärit mees siiski Liverpooli eest väljakul käinud: Meistrite liiga kaheksandikfinaali korduskohtumises vahetati ta Porto vastu väljakule 80. minutil. Avamängust oli Liverpoolil ees 5:0 eduseis, kordusmatš lõppes 0:0 viigiga.

„Teadsin, et mul saab raske olema. Teised mängisid hästi ja ka tulemused olid head. Läheb aega, kuni oma võimaluse saan. Meistrite liigas oli tegemist lihtsalt palliveeretamisega. Pean ootama oma võimalust. Mina pole see, kes otsustab, kuid saan trennis näidata, et olen valmis!“

Samas tegi Klavan Porto vastu Eesti jalgpalli ajalugu, sest kunagi varem polnud keegi Euroopa sarja kaheksandikfinaalis väljakul käinud. „Eesti jalgpallis on see latt üsna madal. Muidugi on mul hea meel, et nimi on ajaloos. Eks neid asju on veidi kogunenud, kuid oleksin õnnelikum, kui saanuks terve mängu kaasa teha. Lõpus oli kõik selge – isegi, kui oleksin kolm korda eksinud, läinuks me ikka edasi.“