Bussi unustatud asjadFoto: Lux Express
Müstika
19. märts 2018, 14:15

Proteesid ja tamburiin – põnevaid leide bussi unustatud asjade hulgas (4)

Bussifirma on koostanud nimekirja rahvusvahelistel liinidel bussi unustatud esemetest. Mõnikord võivad bussidesse unustatud asjad tõeliselt üllatada.

Unustatud esemeid leitakse peale reisi lõppu keskmiselt igast viiendast Lux Expressi bussist. Arvestades, et bussiettevõtte bussid teevad iga kuu üle 2500 reisi, on unustatud asjade hulk muljetavaldav.

Istmete kohal olevatesse riiulitesse unustatud pagas moodustab 11% bussi unustatud esemetest. Ent sageli unustatakse pagasit ka bussi pagasiruumi – bussist väljudes ei meenugi osadele reisijatele, et sõitu alustades oli neil kaasas ka kohver või kott.

Teine kõige sagedamini ununev ese on prillid, sealhulgas ka päikeseprillid, mis moodustavad 9% unustatud esemetest. Kolmandal kohal on raamatud – 7% kõigest bussidesse unustatust.

Sageli unustavad reisijad peale sõidu lõppu endaga kaasa võtta nii kõrvaklapid kui ka seadmete laadijad. Seetõttu ongi 6,5%ga neljandal kohal just mobiili- või tahvelarvutilaadijad.

Viiendat ja kuuendat kohta aga jagavad sallid ja sviitrid, mis moodustavad 4,5% bussidest leitud esemetest. Eelpool nimetatud kõrvaklapid on 4%ga seitsmendal positsioonil. Kümnendal kohal troonivad kolme protsendiga telefonid, vihmavarjud ja mütsid.

80% juhtudest võtavad kaotatud asjade omanikud bussiettevõttega ühendust, et maha unustatu tagasi saada. Enamasti tullakse oma asjadele järgi 3-5 päeva jooksul, kuid kui leitud on pangakaart või pass, tasub omanikku oodata kas samal või hiljemalt järgmisel päeval.

Tähelepanuväärsemaid leide

Kõige tavatumate leidude hulka bussides kuuluvad näiteks sukeldumiskostüüm, hambaproteesid, tamburiin, 1000 tükiga puzzle aga ka abielusõrmus ning kilekott, kus leidus kolmeliitrine veinipakk, sigaretiplokk ja liiter viina, samuti ka ortopeediline krae ja sünnitunnistus. Sageli unustatakse ka väärtuslikke esemeid – mobiiltelefone ja dokumente. Vähemväärtuslikud esemed nagu mütsid ja kindad jäävadki sageli omanikuta.

Kuidas kaotatud ese tagasi saada?

Kui peale reisi avastate, et olete midagi bussi unustanud, tuleks kohe ühendust võtta Lux Expressi klienditeenindusega. Kirjeldada võimalikult täpselt kaotatud eset ja öelda oma reisi kuupäev, kellaaeg ja suund ning võimaluse korral ka istekoha number.

Tagastamine toimub dokumendi ning eseme täpse kirjelduse alusel. Kaotatud asju (välja arvatud kiirelt riknevad asjad) hoitakse klienditeeninduses 30 päeva ning seejärel antakse üle politseile.