Kommentaar

Aimar Altosaar | Palve avalikele juhtidele (7)

LISA KOMMENTAAR

lugeja20. märts 2018, 20:34
suli on sama loo natuke teises sõnastuses tänases päevalehes avaldanud, et saada rohkem viinaraha
Maestro20. märts 2018, 13:01
Väga tihti on vanemate töötajate tõrjumine seotud noorte jupijumalate paanilise hirmuga lolliks jääda. Kui on läheduses keegi, kes omab suuremaid teadmisi, kogemusi ja paraku ka haridust (mitte kolme aastat bakat), siis tuleb sellisest ohust kiirelt vabaneda. Pealegi ei ole sellisest vanakesest ju mingit rõõmu trenni- ega tantsupartnerina. Nii koondubki ametkondadesse/asutustesse/kõrgkoolidesse agressiivne ja rumalavõitu noor kontori lumpen. Ainuke asi mis üle jääb on palvetada, et nad eriti midagi ei teeks. Kui peaksid tegema, siis on jama/katastroof kindlustatud
Olen kogenud19. märts 2018, 23:31
Avalikus teenistuses puges end ülemuseks 25aastane plikatirts.
Kohe hakkas ta vanu olijaid õpetama ja sundima tegelema ka täiesti seadusevastaste tegudega. Ennast polnud ollagi, valdkonnast ei teadnud üldse midagi, aga otsustas "kõva käsi" olla.
Resultaadiks oli see, et osakond oli 1,5 aastaga vanadest olijatest tühi ja ei toiminud enam.
Plikatirts läks ise lihtsalt teise töökohta ja asutusel oli hull vaev- et mida tema poolt tööle võetud temasarnaste profaanidega edasi teha.
Ühe võimuahne hullu pärast kaotas asutus 12 spetsialisti ja sai asemele profaanid.
Peaasi19. märts 2018, 23:46
et oravavargakarja pilet taskus. muud pole vaja!
Kah kogenud20. märts 2018, 10:20
Meil juhtus sama lugu (riigiasutus). Meie naisjuht oli aga tööle tulles 32-33ne. Juba tööle võttes oli paanika majas sest sobivaid keda võtta ei olnudki ja konkurssi ei saanud ka tühistada. Tuli valida halva ja halvema vahel. Lõppes see jant 3 aastat hiljem nii, et alluvad jooksid laiali, kolleegid aina vahetusid. Enaminul oli vaid oluline, et saaks palga kätte viimasel kuupäeval. Ülemus ei saanud ikka veel aru, millised ülesanded riik meile pannud on ja millega tegelema peaksime. Kedagi ei kuulanud. Oma ülemustele rääkis ühte juttu alluvatele teist. Ka mina ei pidanud kannatus vastu ja lahkusin. Pool aastat hiljem lahkus ka see nn ülemus ja maandus teises riigiasutuses aga selleks ajaks oli kompetents lahkunud. Eks nüüd võtab jälle aega enne kui ülesanded uutel selgeks saavad.
jah aga tegelikult19. märts 2018, 18:21
reaalsus on paraku vastupidine. Kui üks ülemus ei ole pugeja on seda teine, kõrgem või madalam. Ja mida ikka sellise ülemusega ette võtta, kes otsesõnu ütleb, et põhjuse töötaja vallandamiseks leiab alati. Ei saa esimesel korral, saad teisel või kolmandal. TLS paraku teeb selle üpris kergeks. Artikli juurde tagasi tulles, see kõrgemate juhtide valikukomisjon meenutab vägagi Stalini aega, mil Juhte hakati juba koolist alates ette valmistama. Hiljem Hruštšov selle süsteemi osaliselt likvideeris, sest isegi NLiidu suletud ühiskonna jaoks oli sarnase "juhtide" klassi kujunemine liiast. Kahjuks on Eestis hakatud paljude ametikohtade täitmisel Stalini aegseid meetodeid kasutama. Otsustajateks on tegelased hoopiski teistestest valdkondadest.
Otsustajad19. märts 2018, 23:48
on parteipiletiga juhmardid, kellele on võim kätte antud ning mõistus võetud!