Sebastien Loeb jättis endast Mehhiko rallil väga hea mulje.Foto: AFP/Scanpix
WRC
19. märts 2018, 17:41

Citroeni boss ja Meeke tahavad väga, et Loeb teeks kaasa kogu hooaja

Autoralli üheksakordne maailmameister Sebastien Loeb (44) näitas Mehhikos niivõrd head kiirust, et Citroeni boss Pierre Budar soovib, et prantslase tagasitulek ei piirduks vaid varem kokkulepitud kolme ralliga.

Loeb hoidis Mehhikos liidrikohta kuniks katkine rehv ja selle vahetus ta viiendaks kukutasid. Nii Budar kui ka tiimikaaslane Kris Meeke näeksid Loebi meeleldi rohkem Citroeni roolis kui vaid tänavusel Korsika ja Hispaania rallil.

Loebi viimane täispikk WRC hooaeg oli aastal 2012. Hooajal 2013 osales ta neljal ning 2015 vaid Monte Carlo rallil.

"Teeme Korsika ja Hispaania rallid ära, seejärel vaatame, mis võimalused on," lausus Budar väljaandele Motorsport Week. "Aga ma ei tea ühtki tiimi bossi, kes ei tahaks seda kutti täiskohaga enda meeskonda. Nii ka meie. 

Ta tõestas Mehhikos oma võimeid. Nägime, et ta on endiselt väga kiire ja suutis uue generatsiooni autoga suurepärasel kohaneda. Ta tõusis teisel päeval liidriks keset võitlust, kui kõik tallasid gaasi nii kuis suutsid. Me ei eeldanud, et ta nii kähku nii kiiresti sõidab. Arvasime, et selleks kulub pisut rohkem aega."

Meeke osutas, et Loeb mõjutas meeskonna moraali positiivselt. "Ta toitis meid kõiki oma energiaga. See oli nii positiivne. Olen kogu aeg rääkinud, et tahan teda tagasi tiimi, Mehhiko ralli ainult tugevdas seda soovi. Kui mul oleks võimalik teha temaga koos täispikk hooaeg, õpiksin meeletult. Kujutaksite ette, kui tugevad me oleks Loebi ja Craig Breeniga kolmandas autos?

Poleks kahtlustki, et oleksime meeskondliku tiitliheitluse teravaimas tipus. Miks mitte üritada seda järgmiseks aastaks? Oleksime ülitugev tiim, kui suudaksime teda veenda tagasi tulema."

Loeb, kes teeb tänavu Peugeot' tiimis kaasa terve rallikrossi MM-hooaja, ise tollest mõttest eriti vaimustuses pole. "Tean põhjust, miks täismahus WRC sarjast loobusin ja see pole muutunud," ütles prantslane. "Uuesti sõita on lahe, kuid teha kaasa terve hooaeg... see pole plaan."