Kalev/Cramo (valges) vs Saraatovi Avtodor.Foto: Alar Truu
Korvpall
19. märts 2018, 20:52

FOTOD | Kalev/Cramo üllatas kodusaalis Ühisliiga keskmikku ja lootused veerandfinaalist elavad!

Kalev/Cramo üllatas korvpalli Ühisliigas tugevat Saraatovi Avtodori ja võitis 95:89. Põhiturniiril kaheksa sekka jõudmine on taas pisut reaalsem ja Kalevil on nüüd koos 6 võitu ja 13 kaotust. Sellega on Kalev tabelis 11. kohal.

Kalev alustas kohtumist üsna nigelalt, eriti palju arusaamatusi oli kaitses. Esimene veerand kaotati 21:28, aga Gregor Arbeti neljas kolmene viis võõrustajad 33:32 ette. Eriti hästi tuli Kalevil välja poolaja lõpp ja 20 minuti järel näitas tabloo 51:44.

Avtodori nimekas peatreener Jevgeni Pašutin oli marus ja lõi pärast järjekordset Kalevi korvi jalaga ühe tooli pikali.

Pealtpanekute, lauavõitluse ja ühe kauni kulbiga hiilanud Cedric Simmons tegi võimsa teise poolaja alguse. Siis läks hoogu ka Isaiah Briscoe ja 3.28 enne kolmanda veerandi lõppu kasvas Kalevi edu juba 63:51 peale. Avtodor vähendas vahe kiirelt kolmele silmale, aga mõnda aega siiski lähemale ei saanud. Enne viimast veerandit oli Kalevi edu 72:66.

Neljandal perioodil andsid Branko Mirkovici ja Bojan Subotici kolmesed Kalevile taas hingamisruumi, 5 minutit enne lõppu mindi ette 85:74. Aga mäng polnud tehtud. Rünnakul ei läinud enam kalevlaste visked sisse ja viimast minutit alustati vaid 88:87 eduseisus.

Branko Mirkovici kolmene viis kalevlased taas nelja silmaga ette ja peale Avtodori kahest teenis Briscoe 20,9 sekundit enne lõppu kaks vabaviset. Ameeriklane tabas mõlemad ja Kalev läks 93:89 ette. Vastaste mängujuhi Justin Robinsoni kolmesed enam ei tabanud ja Kalev sai pisut üllatusliku võidu siiski kätte.

Kalevi resultatiivseim oli Briscoe 21 punktiga, Avtodorile tõi Coty Clarke 23 silma.

Kalev/Cramo peab oma järgmise kohtumise Ühisliigas 1. aprillil, külla sõidetakse Moskva oblasti Himkile. Jaanuaris suudeti sama vastast kodusaalis üllatada, siis võideti 92:84.