Muna hind on see, mis pärsib tarbimist, eriti võrreldes Soome ja Rootsiga. 140 euroses toidukorvis ei sisaldu mune rohkem kui mõne toidu tegemiseks hädavajalik.
Kust saada salmonelloosi vabu mune? Kaubandusest küll mitte! Meie kauplustest ostetud munade söömine, näiteks praetuna, lõppeb alati kõhuvalu, iivelduse ja unetu ööga. Meil müüdavaid kanamune tuleb keeta mitte vähem, kui viis minutit nii et nad siniseks lähevad, siis on ohutu neid süüa. Valetasin viis on isegi vähe, kümme minutit.
Sa lase parem individuaalset tundlikkust munale kontrollida, ei ole siinsetel poemunadel mingit salmonelloosi, pole elus näinudki sellist asja ja mune olen söönud nii toorelt kui ka kuumtöödeldult. Teine variant on see, et sinu organism ei saa vastu ööd valgu seedimisega hakkama ja tekivad probleemid, valgu söömiseks parim aeg on hommikul.
Õnneks mina pole küll kauplusest halbu mune saanud. Tarbin pidevalt, söön peaaegu igal hommikul, kui päev vahele jääb, tunnen puudust. Poolpehmelt, keedan ca 3 min. Õhtul mune ei sööda!
Munakultus ruulib, mulle meeldib. Aga pole kaugel aeg,kus kästi munast kümne meetri kaugusel püsida, üks muna nädalas oli vaevu vastuvõetav otsus! Hirmutati hommikust õhtuni kolesterooliga, kõik kasulik unustati hoobilt! Aga ju vist oli suur munapuudus tol hetkel(?)...
KOMMENTAARID (11)