Hannu Manninen Pyeongchangi olümpiamängudel.Foto: Reuters/Scanpix
Talisport
20. märts 2018, 12:20

Kristjan Ilves kaotab viis kuulsat konkurenti

Nagu olümpiatsükli lõpus tihti juhtub, tõmbavad mitmed atleedid oma sportlaskarjäärile joone alla. Veel ühe nädalavahetuse jagu kestev kahevõistluse MK-hooaeg jääb viimaseks alltoodud viiele kuulsale mehele.

Soomlane Hannu Manninen (39) lõpetab karjääri juba kolmandat, kuid sedapuhku ilmselt viimast korda ja naaseb piloodina Finnairi kokpitti. Legendaarne soomlane, kelle auhinnakapis on muuhulgas kolm meeskondlikku olümpiamedalit, teatas kaheaastase tagasituleku lõpust juba märtsi alul Lahtis. Ent väisas ka Oslot, et vastu võtta auväärne Holmenkolleni medal.

Norralane Mikko Kokslien (33) teatas karjääri lõpust oma 33. sünnipäeval Oslo etapil. Kokslieni karjääri jäävad ilmestama viis MMi medalit, seitse MK-etapi võitu ja 27 poodiumikohta.

Mikko Kokslien Foto: AFP/Scanpix

Karussellilt astub maha ka ameeriklane Bryan Fletcher (31), kes seljatas lapsepõlves vähi. Fletcheri vendadest vanim kavatseb nüüd keskenduda tööle tervisesektoris. Ta osales 133 MK-etapil ja saavutas 2012. aastal Holmenkollenis ka ühe mälestusväärse võidu. Lisaks on tal kodus 2013. aasta Val di Fiemme MMi meeskondlik pronksmedal.

Vancouveri olümpiavõitja, prantslase Jason Lamy-Chappuis' (31) tagasitulek piirdus vaid ühe hooajaga. Temagi loodab nüüd lennukipiloodiks hakata. Kuigi tema tänavused tulemused ei olnud üleliia säravad, on tegu ühe ala suurkujuga. Ta võitis 188 MK-etapist 26 ning seisis 59 korda poodiumil. MMidelt on ta koju toonud viis kulda ja viis pronksi.

Jason Lamy-Chappuis Foto: AFP/Scanpix

Alaga jätab nädalavahetusel Schonachis hüvasti ka kohalik kangelane Björn Kircheisen (35), kelle trofeeriiulilt võib leida neli olümpia- ja 12 MMi medalit. Sakslase nimel on ka rekordiline arv MK-starte, mis kasvab Schonachis ilmselt 281ni. Neist 17 on ta võitnud ning 45 korda väisanud poodiumi.