Weekendi festival PärnusFoto: Jörgen Norkroos
Eesti uudised
20. märts 2018, 15:40

Mis järgmiseks? Weekendi festival saab EASilt kümneid tuhandeid eurosid (25)

Mitmete skandaalide ja uudiste keskmesse sattunud EAS toetab 385 000 euroga kolme kultuuri- ja kolme spordisündmust, mis toovad Eestisse rahvusvahelist publikut ja kasvatavad välisturistide ööbimisi. Teiste väljavalitute seas on ka muusikaüritust Weekend Festival Baltic.

Kuue toetuse saanud sündmuse kaudu prognoositakse Eestisse ligi 16 000 väliskülastaja toomist. „Võttes arvesse tänu sündmusele toimuva reisi keskmist pikkust ja keskmist kulutust reisi kohta, on toetatud ettevõtmiste majanduslik mõju Eestile ligikaudu 4,7 miljonit eurot. Eestit kui turismimaad tutvustatakse välismeedia kajastustega kaudu hinnanguliselt ligi 52 miljonile inimesele,“ sõnas EASi turismiarenduskeskuse direktori kohusetäitja Annely Vürmer.

EASile esitati 11 kultuuri- ja 12 spordisündmuse projekti. 2018. aasta kultuurisündmustest sai toetust Pärnu Weekendi festival, 2019. aasta sündmustest Tartu laulupidu ning nüüdismuusika festival World New Music Days Tallinnas. 

Vürmer avaldas heameelt, et toetatavad üritused pakuvad Eesti tutvustamiseks suure publikuhuviga turunduskanaleid. „Weekend festival kasutab toetust turunduskampaaniaks lähiriikides ning lisaks tutvustab Eestit ka maailmakuulsate artistide sotsiaalmeedia kanalites, mille kaudu tutvustatakse meie turismivõimalusi sihtgruppidele, kes seni ehk ei ole veel Eestit enda reisisihina teadvustanud,“ sõnas ta.

Toetuse summa ühe sündmuse kohta saab olla 20 000 kuni 65 000 eurot, millele toetuse saaja peab lisama omafinantseeringu vähemalt 30% ulatuses. Toetatakse sündmuse turundamist välisriikides ja läbiviimist Eestis. Kultuuri- ja spordisündmuste toetuse kogueelarve on 3,2 miljonit eurot, seda rakendatakse aastatel 2014–2020 ning rahastatakse Euroopa regionaalarengu fondi vahenditest. 

EAS on rahvusvahelisi kultuuri- ja spordisündmusi toetanud alates 2016. aastast. Eestit kui turismimaad on sündmuste kajastused välismeedias tutvustanud 176 miljonile inimese üle maailma, seni toetatud sündmustest on Eestis kohal käinud ligi 60 000 väliskülastajat ja nende loodud majanduslik mõju kogu turismisektorile on hinnanguliselt 17 miljonit eurot.

Uus taotlusvoor avatakse 2018. aasta sügisel ja selle kohta leiab täiendavat infot www.eas.ee/rsk