Vasaraheitja Anna Maria Orel tegi mullu Londoni MMil tubli täiskasvanute tiitlivõistluste debüüdi.Foto: Stanislav Moškov
Kergejõustik
20. märts 2018, 16:45

Kergejõustiklaste järelkasvutiimi kuulub kuus noort sportlast

Eesti Kergejõustikuliit esitles tänavust Utilitase järelkasvutiimi, kuhu kuulub kuus sportlast: Taavi Tšernjavski (kümnevõistlus), Anna Maria Orel (vasaraheide), Tony Nõu (200 ja 400 m jooks), Karel Tilga (kümnevõistlus), Risto Lillemets (kümnevõistlus) ning Õilme Võro (100 ja 200 m jooks).

Kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi tundis heameelt projekti jätkusuutlikkuse üle. „Utilitase tiimi projektist on aastatega saanud kindlalt toimiv noorte kergejõustiklaste toetamise mudel. Eesmärgiks on tõsta esile täiskasvanute koondise potentsiaalne järelkasv ja seda on Utilitase tiim aastate lõikes edukalt teinud,“ ütles Teigamägi alaliidu pressiteate vahendusel.

„On olnud suur rõõm vaadata, kuidas kunagistest Utilitase järelkasvutiimi liikmetest on ajapikku sirgunud sportlased, kes pakuvad suurvõistlustel tugevat konkurentsi ning kingivad kaasaelajatele kodumaal meeleolukaid elamusi,“ sõnas energiakontserni Utilitas nõukogu esimees Kristjan Rahu. „Ka tänavu näitasid mitmed järelkasvutiimi kuulunud noored suurepäraseid tulemusi, nende hulgas loomulikult kümnevõistleja Maicel Uibo, kes püstitas isikliku rekordi ning tõi koju sisemaailmameistrivõistluste pronksmedali. Sellised hetked kinnitavad, et Eesti noorsportlastel on tugevad eeldused areneda tipptasemel kergejõustiklasteks ja meil on au anda omapoolne panus selle õnnestumisesse."

Mitmed järelkasvutiimi kuulunud sportlased on näidanud hiljem tiitlivõistlustel silmapaistvaid tulemusi. Äsja Birminghami sise-MMil seitsmevõistluses pronksi võitnud Maicel Uibo oli tiimi liige 2015. aastal, mullu Londoni MMil neljanda koha saanud Janek Õiglane kahel viimasel aastal. Vasaraheite Eesti rekordiomanik Anna Maria Orel tegi Londoni MMil eduka täiskasvanute tiitlivõistluste debüüdi ja kuulub tiimi teist aastat järjest. Teiste seas on järelkasvutiimi kaudu tippu jõudnud  2016. aastal Rio olümpiamängudel osalenud Rasmus Mägi, Grit Šadeiko, Tanel Laanmäe ja Liina Laasma.

Tiimi komplekteerimisel võeti arvesse sportlaste kahe parema määrustepärase tulemuse matemaatilist keskmist perioodil 1. maist 30. septembrini 2017 ja selle suhet viimasena kehtivasse MMi või OMi normi IAAFi punktitabeli alusel.