Žalgirise peatreener Šarunas Jasikevicius.Foto: AFP/Scanpix
Korvpall
20. märts 2018, 17:17

Kas Kaunase Žalgiris suudab Euroliigas kindlustada play-off'i koha?

Euroliiga korvpalliturniiril peetakse sel nädalal topeltvoor ning juba täna võib sisuliselt kindlustada play-off'i koha Kaunase Žalgiris.

Terve Vana Maailma korvpallisõbrad - sealhulgas eestlased - endast rääkima pannud Šarunas Jasikeviciuse juhendatav sitke sats (seni 15 võitu ja 11 kaotust) võõrustab kell 20 algavas mängus Milano Armanit (9-17). Ehkki Itaalia klubi play-off'i lootus on kadunud, pole see ettearvamatu meeskond alla andnud ja võib ootamatult üllatada iga soosikut. Žalgiris saab järjekordselt loota koduse täismaja toele.

Milline on neli vooru enne põhiturniiri lõppu tabeliseis? Moskva CSKA (21-5), Pireuse Olympiacos ja tiitlikaitsja Istanbuli Fenerbahce (18-8) on pääsu veerandfinaali juba kindlustanud. Ülejäänud viie koha nimel võitlevad eelkõige Madridi Real (16-10), Himki, Ateena Panathinaikos, Žalgiris (kõik kolm 15-11), Tel Avivi Maccabi, Vitoria Baskonia (mõl 13-13) ja Belgradi Crvena Zvezda (11-15). Teoreetiline lootus on säilinud ka 9-10 võiduga meeskondadel, kuid sisuliselt on nende tõusu raske uskuda ning võib eeldada, et reaalselt selgitavad viimase edasipääseja ikkagi 8.-9. kohta jagavad Maccabi ja Baskonia.

Pärast tänast päeva võib Žalgiris 99-protsendilise tõenäosusega kindlustada veerandfinaalikoha, kui ise alistatakse Milano ja Maccabi kaotab võõrsil Fenerbahcele. 100-protsendiliseks võib see muutuda juba homme, kui Baskonia juhtub kodus jääma alla Bambergile.

Žalgiris võitis Euroliiga aastal 1999, käesoleval sajandil pole aga seni play-off'i jõudnud. Eelarve poolest ollakse tänavugi viimaste seas, ent peatreener Jasikeviciuse tüürimisel on esitatud võitluslikku ja nauditavat korvpalli.

Lisaks kahele mainitud mängule lähevad täna vastamisi veel Panathinaikos - Crvena Zvezda ja Valencia - Real.