Mihkel Räim.Foto: Martin Ahven
Jalgrattasport
21. märts 2018, 08:20

Kaks eesti rattaproffi ütlevad lühematele suurtuuridele kindla „ei“

Eesti profiratturid Tanel Kangert ja Mihkel Räim avaldasid eilsel Eesti jalgrattaliidu presskonverentsil arvamust Giro d’Italia ja Vuelta suurtuuride võimaliku kärpmise osas. Sel juhul jääks ainsaks kolmenädalaseks jõuprooviks Tour de France.

„Räägitakse lühematest ja vaatemängulisematest etappidest, aga Giro programmi vaadates küll midagi lühikest silma ei hakanud. Kolmenädalased tuurid pole inimvõimete piir, sest varem oli Tour de France’il vaid üks puhkepäev, nüüd on neid kaks. Ei saa öelda, et meil on liiga raske. Kui siiani on asjad toiminud, siis pole mõtet neid niisama muuta,“ ütles Kangert.

„On mõned asjad maailmas, mida ei tohiks muuta. Praegusel juhul on suurtuurid piisavalt põnevad. Mullu tehti esimest korda sari nimega Hammer Series, kus etapid on hästi lühikesed ja spetsiifilised. Ka see variant on huvitav ja vaatemänguline, aga pikkadel suurtuuridel on oma koht kõigest hoolimata olemas,“ lisas Räim.

Muide, mais peetav Giro d’Italia on esimene suurtuur, kus klubid saavad välja panna kaheksa ratturit senise üheksa asemel. „25 sõitjat on seega nagunii vähem. Kui esimeste etappidega peab näiteks veel 20 meest katkestama, võime jõuda olukorrani, kus kolmanda nädala keskel on mägedes ainult 100 ratturit. Aeg näitab, kuidas uuendus vastu võetakse,“ spekuleeris Kangert.