Christian Coleman.Foto: HANNAH MCKAY
Kergejõustik
21. märts 2018, 11:25

Pööraselt kiire ameeriklane: mulle meeldib, kui mind Boltiga võrreldakse

22aastane USA sprinter Christian Coleman tutvustas end laiemale publikule mullu suvel, kui võitis Londoni MMil 100 m jooksus hõbeda. Teda edestas vaid Justin Gatlin, pronksile tuli karjääri viimast võistlust pidanud Usain Bolt.

Sel talvel sai Coleman oma nimele 60 m maailmarekordi, kui läbis distantsi 6,34ga. Eelmine tippmark kuulus 1998. aastast Maurice Greene’ile. Colemani 100 m rekord on 9,82, millega jagab maailma edetabelis koos Richard Thompsoniga üheksandat kohta.

Algaval välishooajal on mehel plaanis tunduvalt kiiremini joosta, kuid päris Bolti maailmarekordist (9,58) ta veel ei unista. Küll aga kavatseb Coleman tuule alla teha teist kohta jagavatele Tyson Gayle ja Yohan Blake’ile (9,69). „Olen valmis kiiresti jooksma. Kavatsen palju võistelda, sest ainult nii purustatakse rekordeid,“ ütles ta BBCle.

Kuigi kahe mehe stiilid on üsna erinevad, võrreldakse Colemani tihtilugu Bolti endaga. Sellised jutud noort ameeriklast ei häiri, pigem vastupidi. „Kui sind võrreldakse kellegi nii suurega, nagu seda on Usain Bolt, siis ei hakka see kunagi häirima. Samas tahan käia mööda oma rada – loodan, et aastate pärast küsitakse noortelt, kas nad tahavad olla uued Christian Colemanid.“

Londoni MMilt võitis Coleman kaks hõbemedalit, tänavu toimunud Briminghami sise-MMil tuli ta 60 m jooksus maailmameistriks.