James Harden.Foto: Craig Mitchelldyer
Korvpall
21. märts 2018, 17:14

Ülikogenud korvpallitreener: James Harden on läbi aegade parim ründemängija (1)

Houston Rocketsi korvpallimeeskond kirjutas läinud ööl tabelisse järjekordse võidu, võõral väljakul alistati 115:111 Portland Trailblazers. James Harden viskas võitjate kasuks 42 punkti ning sai peatreener Mike D'Antonilt (66) kõvasti kiita. 

"Ta on parim ründemängija, keda kunagi näinud olen," lausus juba 1990ndast aastast treeneritööd tegev D'Antoni. "Nad võivad talle mehi peale saata, aga ta astub sammu tagasi ja viskab kolmese sisse. See, kuidas ta suudab sööta, näeb väljakut, murrab läbi, suudab floater´it sooritada või palli hoopis välja toimetada - tal on nii palju relvi ja nüüd suudab ta ka tagasiastelt kolmeseid visata. Teda on täiesti võimatu kaitses kinni võtta." 

Hardeni hiilgavast hooajast annab tunnistust ka statistika. Ta on keskmiselt 31,2 punktiga konkurentsitult resultatiivseim mängija. Lisaks on ta jaganud 8,2 tulemuslikku söötu, mis on kogu liigas kolmas näitaja. Mis veelgi tähtsam, Rocketsi meeskond on võiduprotsendilt NBA parim, 71 mängust on kaotatud vaid 14. Sellega hoitakse kindlalt läänedivisjoni liidrikohta.