Tartul ei õnnestunud Balti liiga finaali pääseda. Foto: Aldo Luud
Korvpall
21. märts 2018, 20:38

Tartu korvpallurid võitsid lätlaste vastu lahingu, kuid kaotasid sõja

Korvpalli Balti liiga poolfinaali korduskohtumises alistas Tartu Ülikool võõral väljakul 83:81 Jurmala, kuid finaalipääsuks sellest ei piisanud. 

Kohtumist alustasid teravamalt võõrustajad, kuid tartlased ei jäänud maha. Avaveerandi võitis Jurmala minimaalselt ning poolajaks kasvatati edu viiele. 

Pärast pausi parandas Tartu oma kaitsemängu. Kolmas veerandaeg võideti kaheksaga ning pääseti omakorda kolmega juhtima. Esmakordselt tekkis eestlaselt väike lootus, avamängust oli ees 12punktiline kaotus. 

Siis suutis aga Jurmala end koguda. Väike vahe mängiti hõlpsalt kinni ning pääseti taas juhtima. Tartlaste elu tegi veelgi raskemaks Vytenis Cižauskase teine ebasportlik viga, millega leedulane pidi saalist lahkuma, 7.49 enne kohtumise lõppu. 

Edasipääseja osas küsimust ei tekkinud, kuid tänases kohtumises jagus pinget lõpuni. Kaks minutit enne kohtumise lõppu tõi Kristjan Kitsingu kolmene tabloole 74:74 viigi, lisaks tabas ta järgneval rünnakul koguni koos veaga kaugviske. Tartlased saidki lõpuks napi võidu kätte, kuid finaalipääsuks sellest ei piisanud. 

Tartu parimaks kerkis 21 punktiga Kristjan Kitsing, kes tabas kaugviskeid 10/5. Janar Talts toetas teda 19 silmaga. 

Teises paaris alistas Pasvalyse Pieno Žvaigždes kodusaalis 68:64 Šiualiai ja pääses finaali. Kahe mängu kokkuvõttes jäi Pieno peale 12 punktiga. Seega mängib Tartu pronksile Šiualiaiga.