Priit Vene.Foto: Martin Ahven
Korvpall
21. märts 2018, 21:17

Mis Tartul Balti liiga finaalkohast puudu jäi? Peatreener Vene: Eesti meistriliiga tasemest (4)

Tartu Ülikooli korvpallimeeskond võitis küll Jurmala vastu poolfinaali teise kohtumise, kuid finaali ei pääsenud. Peatreener Priit Vene oli hoolealustega siiski rahul. 

"Natuke jäi puudu!" teatas Vene Õhtulehele loetud minutid pärast matši. "Võitlesime lõpuni ja mängu oli küll. Aga nad panid ka päris enesekindlalt meile ikkagi vastu." 

Mis siis ikkagi puudu jäi? "Puudu jääb koduliiga tihedusest," vastas kogenud treener kindlalt, viidates Eesti meistriliiga keskmisele kehvale tasemele. "Peaks mõtlema, kuidas rohkem selliseid mänge saaks." 

Suure augu kaevasid tartlased endale kodus peetud avamängus, kus Jurmalale 12 punktiga kaotati. "Numbrid räägivad enda eest," ei salanud Vene, et nädal tagasi tulnuks oluliselt paremini esineda. 

Balti liiga hooaeg pole Tartu jaoks lõppenud. Juba järgmisel nädalal alustatakse kahemängulist seeriat Šiauliaiga, mängus pronksmedal. Leedulastega lihtsamaks ei lähe, kuid võimalused on olemas. 

"Proovime täna leitud agressiivsust neile ka peale suruda," vaatas Vene tulevikku. "Nad mängivad natuke teistsugust stiili (kui Jurmala)." 

Viimastel nädalatel haigusega võidelnud Janar Talts ja Tanel Sokk rassisid täna platsil vastavalt 19 ja 26 minutit. Kas tervis on korras? "Seis on parem, aga mitte 100% hea. Haigusest väljatulek võtab natuke aega," rääkis Vene.