Aleksei Šved. Foto: euroleague.net
Korvpall
21. märts 2018, 23:37

VIDEO | Ühisliigas hädas olev Himki kindlustas Euroliigas play-off´i koha, CSKA võitis põhiturniiri (1)

Korvpalli Euroliiga tänastes esimestest kohtumistes saatis edu Moskva klubisid. CSKA alistas kodusaalis 89:81 Olympiacose, Himki jõud käis võõrsil 85:73 üle Anadolu Efesist.

Ühtlasi kindlustas Himki endale tänase võiduga koha play-off´is. Georgios Bartzokase juhendatava meeskonna hooaeg on olnud üsna kõikuv. Kui Euroliigas on näidatud suurepärast minekut, siis Ühisliigas on 17 mängust kaotatud koguni kaheksa, sealhulgas on alla jäädud Kalev/Cramole, Riia VEFile ja Astanale. Tõsi, kohamängudelt väljajäämine ei ähvarda, kuid viiendast kohast kõrgemale on raske kerkida. 

Tänases kohtumises Anadolu vastu oli taas peaosas Aleksei Šved, kelle arvele jäi 16 punkti ja 8 resultatiivset söötu. Himki resultatiivseim oli 17 silma toonud Malcolm Thomas.

Samal ajal peetud kohtumises sai CSKA väärtusliku võidu Olympiacose vastu, millega kindlustati põhiturniiri võit. Kui Moskva tippklubi ülejäänud kolm kohtumist kaotaks ja Fenerbahce võidaks, siis oleks nad ühel pulgal, kuid omavaheliste mängudega on edus CSKA.

Tänases võidumängus viskas CSKA kasuks Nando de Colo üleplatsimehena 25 punkti. Olympiacose parim oli Georgios Printezis 24 silmaga. 

Baskonia alistas koduväljakul kindlalt 103:79 Bambergi Brose ning jätkab võitlust kaheksa parema hulka pääsemisel. Samuti säilis teoreetiline võimalus, et Kaunase Žalgiris ei jõua play-off´i.

27. vooru viimases kohtumises alistas hispaanlaste omavahelises duellis Malaga Unicaja 95:91 Barcelona. Mõlema jaoks on play-off´i rong juba ära sõitnud.

Euroliigas jätkatakse juba homme, kui algust tehakse 28. vooru kohtumistega.

Tabeliseis: