Kaunase Žalgirise fännid loodavad parimat.Foto: Martin Ahven
Korvpall
22. märts 2018, 12:01

Kaunase Žalgiris alustab räiget seeriat, mis võib halvimal juhul lõppeda krahhiga (2)

Korvpalli Euroliigas on täna kavas taas tõeliselt suur mäng - Kaunase Žalgiris sõidab külla Madridi Realile. Mõlemal on kolm vooru enne lõppu kirjas 16 võitu ja 11 kaotust, ent pääs veerandfinaali on tagatud Realil, Žalgirisel mitte.

Žalgirise võivad kaheksa seast välja lükata Vitoria Baskonia (14-13) ja Tel Avivi Maccabi (13-14). Selleks peaksid mitmed asjad kokku langema, aga päris võimatu Žalgirise krahh siiski pole.

Leedu au ja uhkus kohtub lisaks Realile ka kodus Moskva CSKAga (22-5) ja viimases voorus võõrsil Piraeuse Olympiacosega (18-9). Žalgiris pole kolmest matšist üheski favoriit ja kolm järjestikust kaotust on reaalne. Tõsi, CSKA on juba põhiturniiri esikoha kindlustanud ja nende jaoks ei oma kohtumine Žalgirisega väga suurt tähtsust.

Kaunase Žalgirise mängujuht Kevin Pangos. Foto: Martin Ahven

Baskonial ja Maccabil on lihtsamad vastased. Baskonia kohtub võõrsil Barcelona (9-18) ja kodus Istanbuli Anadolu Efesiga (6-21), Maccabi võtab täna vastu Ateena Panathinaikose (16-11), võõrsil mängitakse Valenciaga (10-17). Lisaks heideldakse järgmisel nädalal Vitorias omavahel.

Žalgirise auti mängimiseks peaks Maccabi allesjäänud kolm matši võitma, kaasa arvatud võõrsil Vitoriat. Vitorial on aga vaja alistada homme Barcelona ja viimases voorus Anadolu Efes. Siis oleks kõigil kolmel meeskonnal 16 võitu ja 14 kaotust ja tekiks surnud ring, kus Žalgirisel oleks kõige kehvem seis.

Kuigi lõbus poleks Žalgirise jaoks ka kaheksandaks langemine, siis tuleks veerandfinaalis vastamisi minna just CSKAga.

Real – Žalgiris algab kell 21.45, Maccabi ja Panathinaikose mäng 40 minutit varem.