Pelle Pohlak Foto: HEIKO KRUUSI
Jalgpall
22. märts 2018, 17:29

Floral on uus treener leitud, kuid allkirju pole

FC Flora jalgpalliklubil on üheksa päeva aega, et teatada Euroopa jalgpalliliidule (UEFA) Pro-litsentsiga peatreeneri nimi, kes hakkab Jürgen Henni kõrval meeskonda juhendama. 

Meenutuseks, Henn omab UEFA A-litsentsi, mis pole eurosarja jaoks piisav. Tõsi, sobiks ka see, kui Pro-litsents oleks parasjagu omandamisel. Aga see klausel praegu tiitlikaitsjat ei aita. Niisiis vajab Flora eurosarja tarbeks lisatreenerit. Kes selleks saab?

Seda Flora president Pelle Pohlak ei avalda. Ütleb vaid, et järgmise nädala lõpuks on kõik selge. Loogiline, sest kell kukub 31. märtsil. Selleks ajaks tahab UEFA teada, kes Meistrite liiga eelringidesse kvalifitseerunud klubidesse kuuluvad. 

"Midagi ähmast ei ole," lisab Pohlak. "Treener on olemas, aga jalgpallis on nii, et kui allkirju lepingul pole, siis ei saa öelda, et on 100%."

Äkki mõni vihje? Tuleb ta kaugelt või lähedalt? On ta Eesti jalgpallipublikule tuttav mees? Või hoopis naine? Nendes küsimustes Pohlak kotisuud ei ava. Varasemast on teada, et see inimene ei tule klubi seest (ehk Pro-litsentsiga Norbert Hurt) ega hakka fantoomtreeneriks, kes vaid nõuete täitmiseks faktiliselt palgal on.