Adavere avariiFoto: Kaspar Pokk
Krimi
23. märts 2018, 07:27

Täiendatud!

GALERII | Adavere tuuliku juures juhtus raske avarii, päästjad pidid juhi välja lõikama (45)

Täna õhtul juhtus raske avarii Tallinna-Tartu maanteel Adavere tuuliku juures, kus põrkasid kokku veok ja sõiduauto.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja teatas Õhtulehele, et 22. märtsil kella 21.23 ajal juhtus raske liiklusõnnetus Jõgevamaal Põltsamaa vallas Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa teel, milles sai tõsiseid vigastusi 40-aastane naine.

Päästjad kasutasid deformeerunud autost raskelt viga saanud juhtist naise kätte saamiseks hüdraulilisi lõikeriistu ja levitit. Selleks eemaldati juhipoolne B-piilar. Ühtlasi kõrvaldasid päästjad süttimisohu ning eemaldasid teele valgunud õliloigu.

Naine tuli välja lõigata autost. Foto: PPA

Esialgsetel andmetel kaotas Tallinna suunas liikunud Opel, mida juhtis 40-aastane naine, oma masina üle kontrolli ning paiskus kokku vastassuunas Tartu poole liikunud veokiga Volvo, mida juhtis 21-aastane mees. Mõlemad masinad paiskusid kokkupõrke järel teelt välja.

Politsei selgitas sündmuskohal, et veokijuht oli kaine ja juhtimisõigusega, tema õnnetuses viga ei saanud. Mõlemad sõidukijuhid kasutasid nõuetekohaselt turvavarustust.

Veokijuhi esmaste ütluste järgi oli Opel liikunud oma vööndis, kui kaotas ühel hetkel juhitavuse ning paiskus vastassuunda, kus toimus ka kokkupõrge.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Kristjan Tommingas kirjeldas, et teelõik sündmuskohal oli lörtsisegune ja libedavõitu.

„Sõiduteed võivad kohati olla libedad, mistõttu tuleb kiirust valides teeolusid sõidu kestel pidevalt uuesti hinnata. Sõiduteede olukord võib kohati näida ka juba kevadine, kuid ööpäevaringselt kõigub temperatuur nullkraadi ümber ja muudab seeläbi ootamatult ka teeolusid. Ka selle õnnetuse juhtudes kõikus Põltsamaa vallas temperatuur nulli ja ühe vahel,“ tõdes operatiivjuht.

Juhtumi täpsemad üksikasjad selgitatakse menetluses.