Lumevõrkpall. Foto: WILDBILD
Spordivaria
23. märts 2018, 10:09

Lumevõrkpall – seda ei saa maha magada!

Pühapäeval jõuab värviteleviisorite ekraanidele värske spordiala, mida meil siin veel näidatud pole ja mille puhul paljud kehitavad (veel) õlgu, et mida kõike veel välja ei mõelda.

Tegemist on lumevõrkpalliga ja lausa Euroopa meistrivõistlustega, mis peetakse kaunites Austria Alpides. Ala on üsna innukalt oma teed rajamas, show mäng peeti maha isegi hiljutisel taliolümpial.

Tegelikult on sel aastal peetud juba seitse võistlust, neist kuus Euroopas ja üks talimängudel ja nüüd käes EM-turniir. Ala on üsna sarnane rannavollele, mängitakse kaks kahe vastu, platsi mõõtmed on 7x14 meetrit, aga geimivõiduks on näiteks tarvis 11 punkti. Mis omakorda tähendab, et matšid kulgevad kiiresti – võib isegi veerandtunniga hakkama saada. Ja ega niisama sooja käepigistuse ja kireva diplomi eest ei mängita – auhinnapott on kokku 20 tuhat eurot.

„Ei oskagi esimese hooga öelda, mida sellest alast arvata,“ tõdes nimekas võrkpallitreener Andrei Ojamets. „Eks maailm muutub koguaeg ja võib-olla võrkpall sellega koos. Esialgu veel ükski tippnimi kaasa veel ei löö, aga mine tea, lähevad sinnagi.“ Muuseas – Eestis mängiti lumevõrkpalli kaks kahe vastu juba 1999. aastal Pirital. Praegu meie omasid sellel verivärskel alal kaasa veel ei löö, aga küll varsti lähevad ja löövad!

Elamus on kindlapeale tagatud, olemas on tantsutüdrukud uhkete säravate „sahinatega“, häälekad pealtvaatajad, osad neist võib-olla isegi tünnisaunas. Pidu missugune!

Kommentaatorid ka veel ei tea täpselt, mis „imeloomaga“ tegemist on, aga seda põnevam! Ja värvikaid emotsioone tuleb kindlapeale kui küllusesarvest.

Vaata esimese lumevõrkpalli Euroopa meistrivõistluste medalimänge pühapäeval otseülekandes algusega kell 11.25 Viasat Sport Balticus ja Viaplays.