Leila, Liina ja Lily Luik Rio olümpial. Foto: Viljar Voog
Kergejõustik
23. märts 2018, 12:48

Maailmakuulsad kolmikõed Luiged sihivad järjekordset muinaslugu! (30)

Rio olümpiamängudel ajalugu teinud Leila, Liina ja Lily Luik valmistuvad 2020. aasta Tokyo olümpiamängudeks tiiminime all Trio to Tokyo, soovides järgmistel suvemängudel teha taas ajalugu ja maratonidistantsil kolmekesi finišeerida.

Rio olümpiamängudel kaks aastat tagasi maailma tähelepanu pälvinud kolmikõed Luiged on viimastel hooaegadel keskendunud lühematele distantsidele ja üldisele füüsilisele ettevalmistusele, et olla parimas vormis siis, kui on aeg OM-normatiivide täitmiseks ehk järgmisel hooajal. Luikede tiheda treeningkava vahele on mahtunud osalemine Toyota suures rahvusvahelises mainekampaanias „Start Your Impossible“.

„Ettevalmistus Rioks andis palju hinnalisi õppetunde, mida uues olümpiatsüklis vältida, et hoida keha parimas konditsioonis just siis, kui selleks kõige suurem vajadus on. Olen teel tagasi ja ootan võistlemist huviga,“ ütles Leila Luik.

„Soovin lähiaastail parandada isiklikku rekordit nii maratonis kui lühematel distantsidel ja teha hea soorituse järgmise aasta Doha maailmameistrivõistlustel. Suurim soov on teha teoks see, millest Rios napilt puudu jäi ning koos Leila ja Lilyga maraton finišeerida,“ lisas Liina Luik.

„Talvel kimbutanud vigastused on jooksuettevalmistust pisut seganud ja tähtsamad stardid teen sügisel. Kindlasti olen üldfüüsiliselt elu parimas vormis, nüüd tuleb ka jooksuvorm järele tuua,“ lausus Lily Luik.