PõgenemistubaFoto: Päästeamet
Krimi
23. märts 2018, 13:20

TULE JA ÕPI! Päästeamet avas Pärnus põgenemistoa

Pärnus avas uksed päästeteemaline põgenemistuba. Tegu on esimese sellelaadse vaba aja veetmise võimalusega, kus lisaks põnevusele saab iga külaline teadmisi ja oskusi sellest, kuidas ohutult elada.

Lääne päästekeskuse ennetusbüroo juhataja Viktor Saaremetsa sõnul on toa eesmärk praktiliste tegevuste ja harjutuste kaudu teadvustada inimestele võimalikke tule-, plahvatus-, hädaolukorra- ning koduseid ohtusid.

„Tegu on innovaatilise lähenemisega päästeameti ennetustöös. Maailm meie ümber on muutunud ja peame oma töös järjest enam „raamist välja“ mõtlema, et panna võimalikult suur hulk inimesi mõtlema ning ka panustama oma ohutusse. Kogemuste põhjal saame öelda, et kõige paremini on võimalik uusi teadmisi omandada või vanu kinnistada, isikliku emotsionaalse kogemuse abil,“ avas Saaremets põgenemistoa tagamaid.

Päästeameti põgenemistuba sündis koostöös CCCP Põgenemistubadega, mille ühe asutaja, Artur Kreitsbergi sõnul on põgenemistoad oma loomu poolest adrenaliinirohke meelelahutus, kus põgenejaid tabab kohati kerge hirm, kohati hasart ja erinevatest emotsioonidest koosnev segu, mis lõppkokkuvõttes on meeletult lõbus.

„Päästeameti põgenemistoa teeb ainulaadseks asjaolu, et väljapääsu leidmiseks tuleb käituda nii, nagu käitutakse reaalses kriisiolukorras. Ja kui mõni olukord tundub liialt keeruline, siis põgenemist jälgivad mängujuhid aitavad vihjetega kaasa, et põgenemine võimalikuks teha,“ rääkis Kreitsberg ning lisas, et kõigest tunni möödudes avastavadki külalised, et ootamatult on omandatud praktilised oskused ja elu on unustamatu kogemuse võrra jälle rikkam.

Tänaseks on päästeameti põgenemistoast põgenenud politseinikud, erinevate elualade esindajad ja ka päästjad. Kõik, kes seda juba teinud on, väljusid toast uute ja praktiliste teadmistega ning siiralt positiivsete emotsioonidega. Tänasest alates on emotsioonide saamiseks võimalik endale sobiv aeg broneerida kodulehel.