Hannes HansoFoto: Teet Malsroos
Maailm
23. märts 2018, 13:59

Hanso solidaarsusest brittidega: Venemaa suhtes tuleb jõulisi vastusamme astuda (30)

Venemaa praegune käitumismuster ei ole 21. sajandil aktsepteeritav ning selle vastu tuleb astuda jõuliselt ja teiste riikidega solidaarselt, leiab endine kaitseminister ja praegune riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Hannes Hanso (SDE), kelle sõnul on Vene diplomaatide ja luurajate väljasaatmine üks võimalikest vastusammudest.

Hanso ütles kommentaariks Suurbritannias Salisburys toimunud Vene eksspiooni Sergei Skripali ja tema tütre Julija mürgitamisele ning selle järelmitele, et Euroopas hakkab tekkima päris selge konsensus, et Venemaa on süüdi keemiarünnakus, agressioonis Euroopa julgeoleku vastu Suurbritannia territooriumil seekord ja see on käitumismuster, vahendab ERRi uudisportaal.

Ajakirjaniku küsimusele, kas brittidega solidaarne olemine tähendab diplomaatide ja luurajate väljasaatmist, vastas Hanso, et detailide üle ei ole tal mõtet spekuleerida: „Ma arvan kindlasti, et see võiks olla osa sellest vastumeetmete paketist,“ põhjendades seda asjaoluga, et brittidel on piisavalt tõendusmaterjale, nad on suutnud ära veenda nii liitlased Ameerika Ühendriikides kui ka Euroopa Nõukogu presidendi Donald Tuski ja ka kõik teised riigipead.

„Lihtsalt on asju, mis on 21. sajandil aktsepteerimatud ja ma arvan, et Venemaa on jälle millegi sellisega hakkama saanud. Sellele peab astuma vastu jõuliste sammudega,“ lisas ta.