Martin Fourcade saab Tjumenis peaaegu iga päev mõnda kristallgloobusest karikat käes hoida - lisaks suurele teenib ta erinevate distsipliinide eest ka väikseid.Foto: AFP/Scanpix
Talisport
24. märts 2018, 14:41

Ülivõimas Martin Fourcade võitis jälitussõidu ja ka maailma karika (2)

Laskesuusatamise MK-etapil Tjumenis võitis MK-sarja liider ja üleeilse sprindivõistluse parim mees, prantslane Martin Fourcade ka 12,5 km jälitussõidu.

Tema ülekaal oli veenev, sest esimese startijana ta sõitis kiiresti ja lasi täpselt ning üha suurendas vahet jälitajatega, vahepeal ulatus see juba üle minuti! Lõpuks, neljandas tiirus tuli ka üks eksimus, mis enam midagi ei rikkunud.

Koos hooaja üheksanda esikohaga kindlustas Fourcade endale ka tänavuse maailma karika. Homses ühisstardist sõidus keegi talle enam järele ei jõua. Fourcade'il on nüüd MK-sarja kokkuvõttes 1116 punkti, norralasel Johannes Thingnes Bö'l 1028. Ühe sõidu võit annab 60 punkti.

Tänases jälitussõidus sõitis end 14. kohalt teiseks Bö (+47,9 sek), kes enne Tjumeni tulekut veel evis võimalusi võidelda Fourcade'iga üldvõidu eest. Ent prantslane jäi peale.

Kolmandana astub pjedestaalile itaallane Lukas Hofer (+1.08,4). Järgnesid rootslane Fredrik Lindström ning sakslased Erik Lesser ja Arnd Peiffer. 53ndana startinud Roland Lessing lõpetas hooaja tubli 44. kohaga (4 trahvi; +5.40,4).