Kaisa Mäkärainen.Foto: LEHTIKUVA
Talisport
24. märts 2018, 16:46

Mäkäräinen triumfeeris Venemaal, MK-sarja üldvõidule ülipõnev heitlus (5)

Laskesuusatamise MK-sarja finaaletapil Tjumenis võitis naiste jälitussõidu soomlanna Kaisa Mäkäräinen (2 trahvi), kes edestas 0,2 sekundiga prantslannat Anais Bescond'i ja 17,5 sekundiga sakslannat Laura Dahlmeierit (mõlemad 1 trahv).

Viimasesse tiiru tulid koos Dahlmeier, Bescond ja Darja Domratševa. Esimesed lasid mööda ühe märgi, Domratševa kaks. Mäkäräinen suutis aga puhtalt lasta ja viimaseid kilomeetreid alustasid triona Bescond, Mäkäräinen ja Dahlmeier. Sakslanna jäi kohe maha ja viimasel tõusul suutis Mäkäräinen kergelt maha raputada ka Bescond'i.

Anastassija Kuzmina, Mäkäräineni suurim konkurent MK-sarja üldvõidule, tegi täna neli möödalasku ja leppis täna kuuenda kohaga. Mäkäräinenil on enne homset ühisstarti koos 799 ja Kuzminal 794 punkti. Domratševa on 744 punktiga kolmas.

Et MK-sarja üldarvestuses arvestatakse iga võistleja skoorist maha kaks nigelaimat tulemust, peaks kerge eelis olema siiski Kuzminal, sest tema jättis ühe stardi vahele ja lisaks on tema kontol 36. koht. Mäkäräineni halvimad kohad on 40. ja 26. Seega peaks virtuaalses edetabelis enne viimast võistlust olema kuue punktiga ees Kuzmina.

Meril Beilmann eksis neljal korral ja langes 40. positsioonilt 43ndaks (+4.14,3). Samuti neli möödalasku teinud Regina Oja sõitis välja oma karjääri parima MK-koha ja oli 49. (+5.15,1).

Meeste ühisstart algab homme kell 15 ja naised lõpetavad MK-hooaja kell 17.