Andres Toode. Foto: Alar Truu.
Võrkpall
24. märts 2018, 16:30

Peatreener Toode Siim Ennemuisti vigastusest: silmade eest läks mustaks

Mullune tiitlikaitsja Rakvere võrkpalliklubi jäi Balti liigas tänavu medalita, sest pronksimängus vannuti tulises heitluses 2:3 (15:25, 19:25, 25:12, 25:22, 10:15) alla Jekabpils Lušile. Esimesed kaks geimi kindlalt kaotanud virulased ärkasid kolmandas geimis, kus purustasid vastased, virutades ise punktiks 82% oma rünnakutest. Edukalt kulges ka neljas geim, enne kui viiendas nööriots käest libises."Eks me otsisime neid mehi siin, kellel läks paremini ja kellel halvemini. Vahetusi oli täna üldse hästi palju ja ei leidnud seda õiget tegijat," sõnas peatreener Andres Toode pärast mängu. "Viiendat geimi ei saanud minu poolt enam pidurdada ka, sest esimene mõtlemisaeg oli 0:5 juures ning teine oli Ennemuisti trauma tõttu. Oleks saanud seda kasutada, saanuks ehk lõpu lurinat pidurdada."Hiilgavas hoos olnud Ennemuist tassis teatud hetkedel Rakvere meeskonda sisuliselt üksi ning kui viiendas geimis Saaremaalt pärit mängumees järjekordse blokipunkti tõi said rakverlased hõi
Siim Ennemuist. Foto: Alar Truu

Tagasihoidlikuks jäi ka veerandfinaalis Rakvere sangariks tõusnud Elia Lulla panus. Kui eile müttas rakverlane enamus kohtumise ikkagi väljakul, siis täna võttis juhendaja mängumehe kiiremini pingile. 

"Rääkisime Eliaga ja ta ütles, et ta suurim probleem on tema ise. Ta peab oma ajus ja mõtetes asjad paika. Leppisime kokku, et kui täna ei lähe, siis võtan välja ja annan teistele võimaluse," selgitas Toode vangerduse tagamaid. "Nii me varieerisimegi. Karl Maidle mängis küll oma ära, aga tegi siis paar viga järjest. Lootsime siis uuesti Elia peale, et ta teeb oma löögid ära aga.... lootus sureb viimasena."