Urmas Tali.Foto: Alar Truu.
Võrkpall
24. märts 2018, 20:56

Urmas Tali: iga võit on eriline, täpselt nagu naine ja lapsedki (1)

Saaremaa võrkpalliklubi peatreener Urmas Tali saab teist aastat järjest Balti liiga kuldmedali üle rõõmustada. Mullu Rakverega triumfeerinud juhendaja tüüris sedapuhku saarlased 3:2 võidule Pärnu üle. Saaremaa sangariks kerkis täna üleplatsimehena 33 punkti toonud Hindrek Pulk. Eile, poolfinaalis, usaldas Tali aga diagonaalina algkoosseisus väljakule Siim Põlluääre. Millest täna teistsugune valik?"Ma oleks isegi pannud Põlluääre vahepeal, aga mängus ei tekkinud sellist momenti, kus oleks pidanud otsima teist käekirja," sõnas Tali pärast kuldmedali kaela saamist. "Jah, Hindrek [Pulk] vahepeal ei klappinud Tuschiga (Saaremaa sidemängija - toim.), aga Põlluäär tahab tõsist andmist ja kui ta pingilt tuleb, siis ta nii kui nii tõsiselt ei anna. Siin ongi küsimus, et kuidas kokkuvõttes võimalikult kasulikult seda ära kasutada."Tali tunnistas, et Põlluäär oleks pidanud eile rohkem mängima, kui tegelikult mängis. Algne taktikaline plaan nägigi ette, et kohtumised kahe mehe vahel

Vahetult pärast mängu anti Tamme kärmelt üle kiirabi hoolde, kes mängumeest pikalt turgutas ning kuigi kuldmedali sai ta kaela omal jalal, pandi ta pärast medalitseremooniat tilguti alla. 

"Tammel tõmbas vererõhu alla ja keha läks külmaks," selgitas Tali hoolealuse olukorda. "Eks ta on meil nädal aega haige ka olnud ka kahe päevane koormus oli talle ilmselt liiast. Aga ta ei julgenud midagi öelda ka, muidu oleks ta kolmandas juba välja võtnud. Loodetavasti pole midagi sellist, mille pärast peaksime muretsema."

Tali saab nüüd nautida olukorda, kus ta on kahel järjestikusel aastal Balti liiga võitjaks kroonitud. Mullu tuli ootamatu triumf Rakverega, tänavu pigem oodatud edu Saaremaaga. Kas võitudel on ka kuidagi erinev väärtus? "Minu jaoks on iga võit oluline, sest olen nii vähe võitnud. Eks ma olen erinevate klubidega Final Four'i jõudnud, selles mõttes on mul endal huvitav olnud. Aga iga võit on ikkagi eriline, täpselt nagu naine ja lapsed. Seal pole midagi võrrelda," tunnistas loots ausalt. 

"Muidugi poleks tahtnud kaotada, siis oleks ehk lahkumispaberitele allkirja hakanud sepistama, aga täna läks ikkagi õnneks," sõnas Tali naljatledes.