Stephen Curry (vasakul) ja Kyrie Irving veebruaris peetud NBA Tähtede mängul.Foto: KEVORK DJANSEZIAN/AFP/Scanpix
Korvpall
24. märts 2018, 22:46

Kahe NBA superstaari põhihooaeg on läbi, ohus ka tähtsad mängud

Korvpalliliiga NBA valitsev meister Golden State Warriors teatas, et nende mängujuht Stephen Curry põhihooajal enam platsile ei tule. Sama kehtib ka Boston Celticsi liidri Kyrie Irvingu kohta.

Curry vigastas vasakut põlve ööl vastu laupäeva peetud kohtumises Atlanta Hawksi vastu - tiimikaaslane JaVale McGee kukkus talle peale. Täna tehtud uuringud tuvastasid põlve sisemise külgsideme (MCL) teise astme nihestuse. Curry vaadatakse uuesti üle kolme nädala pärast, täpselt play-off'i hakul.

Eelmisel hooajal elas sarnase vigastuse üle Curry meeskonnakaaslane Kevin Durant, tema paus venis viie nädala pikkuseks. Vahe oli selles, et lisaks põlvele vigastas Durant ka sääreluud, mis sai muljuda.

Warriors hoiab läänekonverentsis turvaliselt teist kohta, aga kuni nädal aega tuleb neil hakkama saada ka Duranti (roidevigastus), Klay Thompsoni (mõra pöidlaluus) ja Draymond Greeni (puusavigastus) abita.

Esimest hooaega Celticsi särgis mängiv Kyrie Irving käis täna operatsioonil, mis peaks vähendama pingeid vasakus põlves, millega ta on hädas olnud juba aastaid. ESPNi teatel on Irvingu vigastuspausi pikkuseks kolm kuni kuus nädalat. Seega võib teda halvimal juhul näha alles play-off'i teises ringis, kui Celtics üldse nii kaugele jõuab.

Praegu hoiab Celtics idakonverentsis teist kohta.