Maicel Uibo.Foto: REUTERS
Spordiblogi
26. märts 2018, 00:10

Pluss, miinus, ennustus | Uibo rahasaaga finišisirge, Kanepi ja Kontaveidi kurb nädal ning Kalev/Cramo duell Himkiga

Õhtulehe sporditoimetus vaatab tagasi möödunud nädala sündmustele ja teeb kiire ettevaate ka tulevikku. Selline on meie 26. märtsi valik.

Möödunud nädala pluss

Kergejõustiku sise-MMil seitsmevõistluses pronksi võitnud Maicel Uibo hakkab vähemalt kuni suvise Berliini EMini korralikku toetusraha saama. Praegu saab Uibo Eesti olümpiakomiteelt (EOK) 400 eurot kuus ja reeglite järgi võiks tema toetus parimal juhul kasvada 600 euro peale. Ent EOK-l on variant teha Uibole erand.

Kas nii ka talitatakse, selgub 27. märtsil, kui koguneb EOK tippspordikomisjon. Otsustatagu seal mida tahes, sportlane ei jää kannatajaks, sest kergejõustikuliidu juhatus otsustas, et hakkab Uibot niiehknaa A-kategooria väärselt (2500 eurot palka + 2200 eurot olümpiamängude ettevalmistustoetust, miinus maksud) toetama. Teisisõnu, kui EOK otsustab erandi kasuks, tuleb raha nende taskust. Kui ei, leiab alaliit nood vahendid ise. Vähemalt suvise EMini, augustis vaadatakse olukord üle.

Möödunud nädala miinus

Tennisistidel Anett Kontaveidil ja Kaia Kanepil pole parimad ajad. Kanepi vigastas Miami tippturniiri avaringis Christina McHale'i vastu jalga ja andis loobumisvõidu.

Kontaveit on terve ja pääses Miamis tänu heale edetabelikohale otse teise ringi, aga viimase poole aasta nigel vorm sai jätku. Maailma edetabelis 28. kohal olev eestlanna alistus kindlalt kreeklannale Maria Sakkarile (WTA 51.). Mullu hakkas Kontaveit aprillis suurepäraseid esitusi näitama ja kui seekord taset tõsta ei õnnestu, tuleb edetabelis kamaluga kohti loovutada. 

Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi. Foto: Robin Roots

Alanud nädala ennustus

10%

on tõenäosus, et Kalev/Cramo alistab korvpalli Ühisliigas pühapäeval, 1. aprillil, võõrsil Moskva oblasti Himki. Euroliigas on Himki kindlustanud juba pääsu veerandfinaali, aga Ühisliigas on neil kaotusi peaaegu sama palju kui võite. Üks neist tuli ka jaanuari alguses Tallinnas, seega on kalevlastel Venemaa hiiu alistamine veel hästi meeles.

Kalevi võimalused sõltuvad eelkõige Himki motivatsioonist ja teoreetiliselt võiks neil seda olla, sest praegu heideldakse Saraatovi Avtodoriga viienda-kuuenda koha eest. Tõsi, parem positsioon suurt midagi ei muuda, sest veerandfinaaliks koduväljakueelist ei saada nagunii ja laias laastus pole suurt vahet, kas vastu tuleb Krasnodari Lokomotiv-Kuban või Peterburi Zeniit. Kalevi jaoks oleks aga võit üliväärtuslik ja tõstaks oluliselt šansse kaheksa parema sekka tõusta.

Himki liider Aleksei Šved (sinises). Foto: AFP