LeBron James.Foto: Abbie Parr/AFP/Scanpix
Korvpall
26. märts 2018, 19:14

Maailma parim korvpallur kulutab igal aastal oma kehale hiiglasliku summa

Endiselt maailma parimaks korvpalluriks loetav 33aastane LeBron James on kadestamisväärses vormis, mis teeb silmad ette ka noorematele.

Cleveland Cavaliersi superstaari sõber ja äripartner Maverick Carter rääkis portaalile Hoopshype, miks see nii on. Nimelt kulutab James aasta jooksul ainuüksi oma kehale 1,5 miljonit dollarit.

NBA tähe rituaalide hulka kuulub muuhulgas külmakambrites käimine, baroteraapia ja hiigelsuurte taastumist parandavate NormaTeci saabaste kandmine. Loomulikult on Jamesi palgal ka isiklikud kokad ja füsioterapeudid.

James jätkab jõutreenigutega ka hooaja keskel ja lõpus. Paljud konkurendid ajavad ennast suve jooksul hiilgavasse vormi, aga tiheda mängugraafiku kõrvalt pole neil aega või tahtmist keha eest sajaprotsendiliselt hoolt kanda. Tihti tekivad siis ka vigastused, aga James on suutnud terve karjääri jooksul suurematest hädadest hoiduda.

Play-off'i ajal muutub eriti oluliseks dieet. Kui hooaja keskel sööb James aeg-ajalt ka maiustusi, siis aprillis, mais ja juunis ütleb ta lisatud suhkrutele kindla "ei". Saiakeste, šokolaadi ja magusate jookide vältimine aitab kaasa rasketest mängudest taastumisele, sest põletikulisi protsesse tekib kehas tänu sellele vähem.