LILY LUIK, LIINA LUIK, LEILA LUIK Foto: Martin Ahven
Olümpia
27. märts 2018, 09:03

Maailmas tuntud jooksjatest kolmikõdedel on kodumaal raske treenimiseks raha leida (42)

Õdede Luikede nimi jõudis olümpia eel ja ajal miljardilise auditooriumi ette: nende tegemisi kajastasid New York Times, Reuters, NBC, Washington Post, The Sun, BBC ning mitmed Skandinaavia, Saksamaa ja Aasia väljaanded. Ärileht kirjutab, et vaatamata suurele meediakärale ja Eestile tuntuse toomisele on kolmikõdedel ikkagi treenimise jaoks raha leidmisega raskusi.

Leila sõnul suured spordijuhid lubasid enne olümpiamänge, et kõik seal osalevad Eesti sportlased saavad järgneva kahe aasta jooksul 500 eurot kuus. „Jutt sinna jäigi. Valitud hakkasid saama," kurdab Leila, et kui nad raha teenimiseks tööle läheksid, ei saaks nad ju enam treeningutele piisavalt aega pühendada.

Refereeritud artikli täistekst Ärilehes.

Rio olümpiamängudel ajalugu teinud Leila, Liina ja Lily Luik valmistuvad 2020. aasta Tokyo olümpiamängudeks tiiminime all Trio to Tokyo, soovides järgmistel suvemängudel teha taas ajalugu ja maratonidistantsil kolmekesi finišeerida.

Rio olümpiamängudel kaks aastat tagasi maailma tähelepanu pälvinud kolmikõed Luiged on viimastel hooaegadel keskendunud lühematele distantsidele ja üldisele füüsilisele ettevalmistusele, et olla parimas vormis siis, kui on aeg OM-normatiivide täitmiseks ehk järgmisel hooajal. Luikede tiheda treeningkava vahele on mahtunud osalemine Toyota suures rahvusvahelises mainekampaanias „Start Your Impossible“.