Ardo KreekFoto: Facebook | Paris Volley
Võrkpall
27. märts 2018, 14:28

KINDEL! Ardo Kreek ja Pariis pääsevad maksuprobleemide kiuste kohamängudele

Eesti võrkpallikoondise temporündaja Ardo Kreegi koduklubi Pariisi Volley saab viimaks hakata play-off'ideks valmistuma.

Prantsusmaa tippklubi sattus märtsi alguses maksuskandaali, kui selgus, et meeskonna esitletud palgafond erines reaalsusest ligi poole võrra. Pariis oli deklareerinud 250 000 euro ulatuses tasusid, kuid audit näitas, et reaalsuses maksti palkasid ligi 400 000 eurot. 

Vahetult pärast uudise avalikustamist öeldi, et maksupettusega vahele jäänud Pariisi meeskonda kohamängudele ei lubata. Klubi polnud aga sellega päri, kaevates otsuse edasi ning tänaseks on selgunud, et mitmekordne riigi meisterklubi karistus tühistatakse ning tiim pääseb ikkagi play-off'i. 

Lisaks ringles vahepeal kuulujutte, et Kreegi leivaisa kukutatakse üldse järgmiseks aastaks riigi esiliigasse, kuid selleni asjad siiski ei jõudnud. 

Kaebuse tõttu lükati edasi ka kohamängude algust, seega nüüd hakatakse Prantsusmaal uuesti võrkpalli mängima 6. aprillil. 

Põhiturniiri kolmandana lõpetanud Pariisi Volley ja Ardo Kreegi vastaseks tuleb liiga kuues meeskond Montpellier' kelle ridadesse kuulub ka Andri Aganits. Kolmanda eestlasena Prantsusmaal kohamängudele jõunud Martti Juhkami ja Tourcoing' vastaseks on teise asetusega valitsev meister Chaumont.

Kert Toobal oma leivaisa Rennes'ga play-off'i ei jõudnud, lõpetades liiga eelviimasel kohal, hakates valmistuma üleminekumängudeks.