Matti KillingFoto: LAURA OKS
Sõudmine
27. märts 2018, 16:26

Matti Killingul tuleb tänavu kõvasti nuputamist

Üheks traditsiooniliseks kevadekuulutajaks on see, kui meie parimad sõudjad lähevad Lääne-Horvaatiasse Skradinisse veekilomeetreid koguma. Sedapuhku mindi harjumuspärasest pisut hiljem, alles möödunud nädalal.

Treener Matti Killing töötab seal üheksa mehega, need on Kaspar Taimsoo, Tõnu Endrekson, Allar Raja, Sten-Erik Anderson, Kaur Kuslap, Andrei Jämsä, Oskar Kuzmin, Jüri-Mikk Udam ja õpingute tõttu alles reedel liituv 21aastane Martin Kivilo, kes on uus mees vaateväljas.

Killingul tuleb tänavu paatkondade koosseisude osas kõvasti nuputamist, sest tema soov on välja panna nii paarisaeruline ühe-, kahe- ja neljapaat. "Need kõik variandid vajavad lahendamist," lausus ta sõudeliidu kodulehele.

"Olen eesmärgiks võtnud, et meil võiks olla senisest konkurentsivõimelisem kahene, aga nii, et see neljasele haiget ei teeks. Olen Geir Suursillaga kokku leppinud, et tema näitab end ühesel. Mees on Inglismaal olles saanud mitu kuud vee peal käia ning las ta saab Belgradis sõna. Horvaatiasse Geir ei saabu."

Kuivõrd tõenäoline on, et neljapaadi koosseis ei võrdu eelmise aasta pronksimeeskonnaga (Taimsooo, Raja, Endrekson, Kuslap)?
"Selle kohta on Kasparil hea ütlus: igal hooajal alustame x-kombinatsioonidega ja püüame lõpetada medalivõimelise pundiga. Nii ütlen ka nüüd. Liigume võistlus – võistluse kaupa. Loodan väga, et tagant tuleb tegijaid peale: noor Kivilo ja teised, aga miks mitte vigastusest taastunud Andreigi. Meil on päris hea ja toimekas pink.

Loodan, et leiame üle aastate variandid, kus liiguvad kahe- kui neljane. Meie ressursse ei anna suurte sõuderiikidega võrrelda, ent arvan meid igati heas seisus olevat. Ega ma asjata eelmisel aastal MMile Udamit kaasa ei võtnud, sest värin on vaja üle elada. Et noor mees tunneks, mis ees võib oodata."

Tänavuse hooaja tähtsaim võistlus ehk MM toimub septembris Bulgaarias.