Jüri Ratas ja Kaja Kallas riigikogu õuel.Foto: Mati Hiis
Eesti uudised
28. märts 2018, 08:16

UURING: Kaja Kallase toetus pisut tõuseb, Ratase oma seisab paigal (59)

Kaja Kallast peab sobivaimaks peaministriks pidavate inimeste hulk on kasvanud 25%-lt 28%-le ning praeguse peaministri Jüri Ratase sama näitaja on jäänud eelmise kuu 21% peale.

Uuringu koostanud Turu-uuringute AS-i uuringujuhi Juhan Kivirähki sõnul võib mõne nädala pärast ametlikult Reformierakonna juhiks saava Kallase positsiooni paranemise põhjus olla selles, et erakond oli küsitluse ajal pidevalt meedia tähelepanu all.

Mart Helmet sooviks peaministrina näha kaheksa protsenti, Jevgeni Ossinovskit neli, Artur Talvikut kolm ja Helir-Valdor Seederit kaks protsenti kõigist küsitletutest.

Eraldi väärib märkimist, et näiteks SDE-d ja IRL-i eelistavate inimeste seas peetakse nii nagu veebruarikuise küsitluse puhulgi endiselt sobivaimaks peaministriks Kaja Kallast, mitte oma erakonna juhti (SDE toetajatest eelistab Kallast 28%, Ossinovskit 20%).

IRL-i valijatest näeb peaministrina Kallast koguni 39% vastanuid, samal ajal kui Seeder saab 24% vastajate toetuse, samuri on oluline ka see, et Keskerakonna toetajatest peab Kallast peaministri ametisse sobivaimaks kõigest 2% vastanuid.

Refereeritud artikli täistekst Eesti Päevalehes