James Tarkowski (vasakul) tegi selles olukorras penaltiväärilise vea Federico Chiesale.Foto: GLYN KIRK
Jalgpall
28. märts 2018, 10:06

VIDEO | Itaaliale anti videokohtuniku poolt kahtlane penalti, inglased marus (2)

Inglismaa ja Itaalia jalgpallikoondised mängisid eile õhtul Londonis Wembley staadionil peetud sõprusmängus 1:1 viiki. Nagu viimasel ajal kombeks, sai pärast kohtumist suurimat tähelepanu videokohtuniku süsteem VAR, mis on kasutusel ka MM-finaalturniiril.

Peakohtunik Deniz Aytekin konsulteeris videoarbiitriga 85. minutil, et sotti saada, kas Inglismaa koondise debüüdi teinud James Tarkowski viga Federico Chiesa vastu oli väärt penaltit. VAR ütles "jah" ning Lorenzo Insigne oli 11 meetri pealt täpne.

Video olukorrast:

Inglaste peatreener Gareth Southgate polnud lahendusega rahul. "Seegi hea, et praegu veel MM ei käi. Minu arust polnud siin olukorras midagi "selget ja iseenesestmõistetavat". Paistab, et Tarkowski astus Chiesale jala peale, aga see juhtus jooksmise ajal ja Chiesa oleks nagunii maha kukkunud. Minu arust oli kohtunikul olukorrale juba niigi hea vaade ja selliseid asju VAR selgemaks ei tee. Käega mängud ja nii edasi... võib-olla küll," rääkis ta pärast kohtmist ITV-le.

1990ndate Inglismaa koondise staar Alan Shearer lisas Twitteris: "Kui nii edasi läheb, tuleks üle vaadata iga otsus ja mängu asemel tekib kaos."

Gary Lineker läks Twitteris veel sammu võrra kaugemale. "Kui VAR meile juba käkki keerab, siis pigem praegu kui MMi. Inglismaalt võeti ära selge võit. Vahet pole, kas nad arvavad, et see oli penalti või mitte. VARi peaks kasutama ainult ilmselgete juhtumite puhul. Tarkowski ja Chiesa olukord seda polnud."

Inglismaa tabamuse eest hoolitses 26. minutil Jamie Vardy.