LiAngelo Ball (paremal).Foto: Martin Ahven
Korvpall
28. märts 2018, 12:53

Leedu klubi eest 72 punkti visanud skandaalne LiAngelo Ball tahab NBAsse minna

Korvpallitegelane ja meelelahutaja LaVar Ball teatas, et tema poeg, 19aastane LiAngelo Ball, andis ennast üles suvisesse NBA drafti.

Ballide korvpalliperekonnast mängib unistuste liigas juba 20aastane Lonzo Ball, kes kuulub Los Angeles Lakersi nimekirja. Lonzo valiti 2017. aasta draftis teisena, aga LiAngelos sellist talenti ei näha ja ilmselt ei soovi teda endale ükski meeskond.

LiAngelo mängib koos 16aastase venna LaMeloga Leedu klubi Prienai Vytautase eest. Algselt oleks LiAngelo pidanud esindama USAs UCLA ülikooli, aga mullu Hiinas võistlusreisil viibides jäi ta vahele poevargusega ja sai õppeasutuselt aastase mängukeelu.

"Lonzo näitas enne drafti ennast ainult Lakersile, aga LiAngelo külastab kõikide meeskondade treeninguid, kes teda näha soovivad. Ma näen LiAngelot esimese ringi valikuna, aga nad (NBA) ei lase sel juhtuda," ütles LaVar Ball Leedu korvpalliajakirjanikule Donatas Urbonasele.

Leedu meistriliigas on 196 cm pikkuse LiAngelo Balli saagiks jäänud keskmiselt 15,7 punkti ja 2,9 lauapalli.

Prienai mängib koduse liiga kõrvalt ka sõukohtumisi. Eile alistati Hiinast külla sõitnud Guangdong Southern Tigersi nooretiim tulemusega 159:115. LiAngelo Balli arvele jäi 72 punkti, LaMelo Ball viskas 36 silma.