Lewis Hamilton. Foto: SAEED KHAN / AFP / SCANPIX
Vormel 1
28. märts 2018, 17:59

Endine maailmameister: Mercedes ja Ferrari rikuvad vormel 1-te (3)

Kuigi Vormel 1 avavaatuse Austraalias võitsid Ferrarid, näitavad kõik märgid seda, et Mercedese meeskond tiksub ka tänavu rahumeeli järjekorras viienda meeskondliku tiitli suunas.  

1954. aastal kuningliku sarjaga liitunud meeskond on Lewis Hamiltoni juhtimisel, ja Valtteri Bottase ning Nico Rosbergi kaasabil, alates 2014. aastast koju tassinud kõik meistritiitlid.

Sealjuures on nende ülekaal olnud masendav. Mullu, kõige "kehvemal" aastal, oli nende edumaa lähima jälitaja ees 146 punkti. Eelneval kolmel aastal on vahe pea 300 silma juurde kärisenud. 

1996. aasta maailmameister Damon Hill arvates selles süüdi Mercedes ja Ferrari, kes omavahel arveid klaarides ei soovigi, et teised meeskonnad neile reaalselt ohtlikuks saaksid. "Nad rikuvad vormel 1-te," sõnas Hill resoluutselt. 

Red Bulli vormelimeeskonna abiline Helmut Marko oli britiga ühel meelel. "Meil on väga hea auto, kuid praeguste reeglitega jätkub see [Ferrari ja Mercedese domineerimine] vähemalt 2021. aastani," sõnas austerlane. 

"Isegi Ferrari hakkab oma unenäost üles ärkama ja mõistma, et nende mootoritega ei saa nad Mercedeseid kätte. Meil on vaja rohkem võrdsust. Seda, mida meile alati on lubatud," jätkas ta.