Aleksei Šved kohtumises Kalev/Cramo vastu. Foto: Martin Ahven
Korvpall
29. märts 2018, 19:24

VIDEO | Moskva Himki venelasest täht püstitas Euroliigas vinge rekordi

Moskva Himki korvpallimeeskond on tänavu teinud Euroliigas suurepärase hooaja ning juba mitu vooru enne põhiturniiri lõppu kindlustati koht play-off´is. Meeskonna liider Aleksei Šved püstitas tänases kohtumises Fenerbahce vastu liiga uue rekordi. 

Nimelt jõudis Venemaa koondislane tänavusel hooajal 612 punktini. Sellest enamat pole Euroliigas ühe hooaja jooksul suutnud mitte keegi. Varasemalt oli tippmark Keith Langfordi käes, kes viskas mullu Kaasani UNICSi eest 28 mänguga 609 silma. 

Šved jõudis rekordini juba kohtumise esimesel veerandajal. See tähendab, et tagamees tõstis latti juba tänase matši jooksul. Suure tõenäosusega on lisa tulemas põhiturniiri viimases kohtumises Barcelona vastu ning play-off´ides. 

Himki kaotas lõpuks kohtumise Fenerbahce vastu 64:73. Švedi arvele kogunes 19 punkti mis tähendab, et tippmargi nihutas ta juba 628 silma peale.

Švedi keskmine punktisaak on 29 kohtumises 21,66. Selles arvestuses on Euroliiga läbi aegade parim Lynn Greer, kes skooris hooajal 2003/04 Wroclawi Slaski eest 14 matšis 25,1 silma.