Himkil täna Fenerbahce vastu rohtu polnud. Foto: facebook.com/Fenerbahce
Korvpall
29. märts 2018, 20:38

Euroliiga valitsev meister murdis teise poolajaga Himki ja kindlustas põhiturniiri teist kohta

Korvpalli Euroliigas tehti algust eelviimase ehk 29. vooruga. Põhiturniiri teist kohta kindlustas Fenerbahce, kes alistas võõral väljakul 73:64 Moskva Himki. 

Võõrustajad püsisid mängus esimesel poolajal, mis võideti 38:37. Seejärel hakkas Euroliiga valitsev meister oma tahtmist üha rohkem peale suruma ning näitas kolmandal veerandajal 22:15 paremust. Otsustav vaatus kujunes Fenerbahcele vaid vormistamiseks. Võiduga astuti suur samm ka põhiturniiri teise koha suunas. 

Võitjate poolelt jagunesid punktid ühtlaselt: Brad Wanamaker viskas 14 punkti, Nicolo Melli ja James Nunnally toetasid teda 12 silmaga. 

Himki poolt oli traditsiooniliselt parim Aleksei Šved, kes viskas 19 punkti ja andis 8 resultatiivset söötu. Lisaks sai temast Euroliiga rekordiomanik, olles visanud ühel hooajal kõige enam punkte. 

Juba varasemalt play-off´i koha kindlustanud Himki jätkab võitlust kohtadele 4.-8., kus lahutab meeskondi vaid üks võit. Sel pühapäeval võõrustavad moskvalased Ühisliiga kohtumises Kalev/Cramot. 

Täna peeti ka kaks kohtumist, mis enam suures pildis midagi ei otusta. Barcelona alistas kindlalt 107:83 Anadolu Efesi, Bambergi Brose kaotas 78:83 Milano Armanile. 

Kuigi Barcelona jaoks on play-off´i võimalused kustunud, on rõõmustamiseks põhjust küll. Täna tabati Anadolu vastu 19 kaugviset, mis on Euroliiga uus rekord.

Kell 22 alanud kohtumises on Baskonial võiduga Maccabi üle võimalus kindlustada koht play-off´is. 

Tabeliseis: