Liigume
30. märts 2018, 14:34

Vabaduse Väljakul avati kallistamisaktsiooniga registreerimine Kallikarude heategevusjooksule!

Täna, 30.03.2018, toimus Vabaduse Väljakul kallistamisaktsioon, millega teavitati möödujaid Kallikarude toetamiseks korraldatavast heategevusjooksust Rat Race 2018.

Päikeselise suure reede keskpäeval võis Vabaduse Väljakul märgata särtsakat rotti, kes möödujatele lahkelt kallistusi jagas. Roti abilised ja mängukarud – Kallikarud – teavitasid inimesi Rat Race 2018 heategevuslikust jooksust, mille raames kogutakse toetusi täiendavate karude soetamiseks politseiautodesse. Rott kogus kiiresti populaarsust nii laste kui täiskasvanute seas. Kallistust ja fotojäädvustust ootavatest mudilastest tekkis lausa järjekord. Aktsiooni korraldajad jäid avaüritusega igati rahule ja kutsuvad kõiki üles end jooksule registreerima.


Kallikarude projekt sai alguse möödunud aastal kui Eesti politseiautodesse paigaldati 1000 mängukaru. Eestis juhtub ühe päeva jooksul keskmiselt ühe lapsega liiklusõnnetus ja kaks last kogevad või näevad pealt perevägivalda. Pehme kaisumõmmi Kallikaru lohutab ja rahustab õnnetusse sattunud lapsi. Siiani on jagatud üle sajakonna Kallikaru ja täna tegutsetakse selle nimel, et karud jääksid politseiautodesse veel kauaks. Autoõnnetusse sattunud poja ema Kristiina kommenteerib: „Mina tahan lihtsalt öelda aitäh! Minu poja sai autolt löögi ja parim asi, mis kalli sai, oli Mõmmi, mille politseinik talle tõi. Endal autos tõesti ei olnud mitte midagi peale teki ja see Mõmmi... parim.“

Selle aasta lastekaitsepäeval, 1. juunil 2018, toimub Tallinna Raekoja platsil heategevusjooks Rat Race 2018, mille raames loodetakse koguda vajalik summa, et Kallikarud jääksid politsei abimeesteks järgnevaks 15 aastaks. Tänane kallistamisaktsioon avas registreerimise üritusele. Osalema oodatakse kuni 5-liikmelisi meeskondi nii ettevõtetest, MTÜdest, lasteaedadest kui sõpruskondadest.

Heategevusjooksule registreerimine:
http://ratrace.ee/rr/tallinn/

Kallikarude kohta leiab lisainfot:
http://www.kallikaru.ee/et 
https://reporter.postimees.ee/4132817/politsei-sai-kaisukarud