CSKA ääremängija Will ClyburnFoto: AP/Scanpix
Korvpall
30. märts 2018, 16:24

Millisel juhul läheksid Žalgiris ja CSKA play-off'is uuesti omavahel kokku?

Tänast Euroliiga korvpalliõhtut kaunistab kindlasti Kaunase Žalgiris ja Moskva CSKA vastasseis, millel on teravat ajalugu juba üle 30 aasta. Pole aga sugugi välistatud, et samad tiimid saavad kokku ka play-off'i esimeses ringis ehk veerandfinaalis. Mis peab selleks juhtuma?

Tegelikult on valem lihtsamast lihtsam. CSKA, kel 28 mängust koos 23 võitu, on põhiturniiri esikoha juba kindlustanud. Seega läheb Venemaa superklubi vastamisi kaheksanda koha saava meeskonnaga. Žalgiris lõpetab kindlasti sel kohal juhul, kui kaotab mõlemad põhiturniiri viimased mängud. Üks vastane on raskem kui teine - täna, nagu öeldud, CSKA, järgmisel reedel sõidetakse aga külla Pireuse Olympiacosele.

Nii Žalgirisel kui ka eile oma 29. vooru mängu pidanud Himkil ja Vitoria Baskonial on 16 võitu ning nad jagavad kohti kuuendast kaheksandani. Võrdse võitude arvu korral vaadatakse esmalt omavahelisi mänge ning Leedu meister kaotas mõlemale konkurendile mõlemas põhiturniiri kohtumises. Tagantpoolt keegi Žalgirisele järele ei jõua, sest 9. kohta hoidval Tel Avivi Maccabil on 13 võitu.

Teoreetiliselt on leedulastel võimalik tõusta veel neljandaks, sest nii Madridi Realil kui ka Ateena Panathinaikosel on 17 võitu ja 11 kaotust. Pigem jagavad aga nood meeskonnad neljanda-viienda koha omavahel, sest mõlemal on jäänud mängida veel tabeli alumise poole meeskondadega. Eelisseisus on Real, kes on Ateena klubi vastu omavaheliste mängudega plussis. Hispaania pealinna klubi mängib täna Belgradis sealse Crvena Zvezda ja viimases voorus kodus Bambergiga.

Kui Žalgiris võidab vähemalt ühe kohtumise, ähvardab järgmisena 8. koht Himkit, kes on Baskonia vastu omavahelistes mängudes miinustes. Ning Moskva oblasti klubi ei oota viimases voorus kerge vastane - võõrsil mängitakse Svetislav Pesici käe all uue hingamise leidnud ja Euroliiga hooaega kindlasti positiivsel lainel lõpetada ihkava Barcelonaga.

Vitoriale võib sisuliselt ühe võidu juba juurde kirjutada, sest Baskimaa klubi võõrustab järgmisel nädalal tabeli punast laternat, tujutult esinevat Istanbuli Anadolu Efest.